Kan Solana (SOL) haar recente winsten behouden?

In slechts drie dagen, is Solana (SOL) met +30% gestegen, waarbij het het psychologische niveau van $30 opnieuw testte. Kort daarna vertoonde de prijsactie een lichte verzwakking na het bereiken van $30. Zou de munt zijn winsten kunnen vasthouden? Laten we het bekijken.

Zal SOL het bullish momentum voortzetten?

Solana (SOL) zou kunnen stijgen naar $32, maar met een langzamer tempo dan de eerdere agressieve stijging in juli. De haperende prijsactie op $30 op dat moment bevestigde dit idee. Maar maakt dat van $32 nog steeds een bullish doel?

Solana

Op de grafiek met een tijdsinterval van 12 uur waren er twee essentiële niveaus waar een mogelijke terugval zou kunnen plaatsvinden. Het eerste niveau was een samenkomst van een liquiditeits-/prijsdisbalans tussen $27,3 en $28,6 (aangegeven in cyaan), samen met een H12 bearish order block tussen $26,14 en $27,38 (weergegeven in het wit).

Het tweede niveau bevond zich net onder het eerste interessegebied en betrof een breaker block tussen $24,0 en $25,3 (weergegeven in het rood). De samenvloeiing op het eerste niveau zou mogelijk de intensiteit van een eventuele terugval kunnen temperen, vooral als Bitcoin op middellange termijn niet aanzienlijk terugtreedt.

Indien Solana (SOL) zich herstelt, zijn de bullish doelen $30, $32, $33,8 en $37,4. Aan de andere kant zou de altcoin in de komende dagen in waarde kunnen dalen naar het breaker block op $24, mochten de verkopers de overhand krijgen.

Ondanks neerwaartse schommelingen op belangrijke indicatoren op dat moment, zoals de RSI, OBV en CMF, bleven deze nog steeds positief. Dit suggereerde dat de koopdruk voor Solana, de vraag op de spotmarkt en de kapitaalinstroom substantieel bleven.

Liquidatieniveaus vertoonden een bearish voorkeur

Solana

De Cumulatieve Liquidatieniveaus Delta (CLLD) was positief en duidde op een bearish voorkeur. Het registreerde de prijs die stagneerde op $30. De metriek volgt lang vs. kort liquidatie in de loop van de tijd. De groene/positieve lezing toonde aan dat er meer longposities werden geliquideerd, wat op een bearish neiging wijst.

Opvallend genoeg waren er recentelijk verhoogde liquidatieniveaus, weergegeven door grotere en middelgrote cirkels, op de niveaus van $28,7, $27,5 en $27,0. Op dat moment werd de liquiditeit op het niveau van $28,7 bereikt, en het niveau van $27,5 zou het volgende kunnen zijn voordat er mogelijk een omslag naar boven plaatsvindt.

Wat het interessant maakte, was dat het niveau van $27,5 zich binnen de samenvloeiing van liquiditeit op de grafiek bevond en tevens samenviel met een eerder geannuleerd obstakel. Dit zou de aandacht kunnen trekken van handelaren en fungeren als een potentiële ondersteuning voor de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!