Binance schrapt hefboomwerking voor BUSD en 29 andere handelsparen

De toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance zet haar inspanningen voort om handelsparen op te schonen, met een specifieke focus op de stablecoin BUSD. Het handelsplatform voor margintrading van Binance, Binance Margin, heeft onlangs aangekondigd dat het de hefboomwerking zal afschaffen voor 30 handelsparen, zowel in kruismarge als geïsoleerde marge.

Handelsparen waarvoor Binance de hefboomwerking verwijdert

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrencybeurs qua handelsvolume, heeft onlangs aangekondigd dat het de hefboomwerking zal verwijderen voor 30 handelsparen die zich richten op BUSD in kruismarge en geïsoleerde marge. Binance Margin zal de hefboomwerking verwijderen voor de volgende 30 handelsparen op 26 oktober om 09:00 uur UTC:

AUCTION/BUSD, ALGO/BUSD, APT/BUSD, ATOM/BUSD, AXS/BUSD, COMP/BUSD, CRV/BUSD, DODO/BUSD, DYDX/BUSD, EGLD/BUSD, ETC/BUSD, EOS/BUSD, FLOW/BUSD, FTM/BUSD, GLMR/BUSD, GMT/BUSD, HBAR/BUSD, KEY/BUSD, LDO/BUSD, LEVER/BUSD, LINA/BUSD, MAGIC/BUSD, MANA/BUSD, MASK/BUSD, NEAR/BUSD, ONE/BUSD, RNDR/BUSD, TRX/BUSD, UNI/BUSD en VET/BUSD.

Op 20 oktober om 09:00 uur UTC zal Binance Margin de mogelijkheid om te lenen voor de vermelde handelsparen in geïsoleerde marge tijdelijk opschorten. Op 26 oktober om 09:00 uur UTC zal Binance Margin automatisch de posities van gebruikers afwikkelen en alle openstaande orders annuleren. Na dit proces worden de handelsparen volledig verwijderd. Niettemin zal de handel in alternatieve munten zoals AUCTION, ALGO, APT en ATOM blijven plaatsvinden op andere handelsparen.

Wat is een crypto handelspaar?

Een crypto handelspaar is een concept in de cryptowereld waarbij twee verschillende cryptocurrencies tegen elkaar worden verhandeld. Zo’n handelspaar vertegenwoordigt de waarde van de ene cryptocurrency ten opzichte van de andere. In de cryptomarkt wordt de waarde van een cryptocurrency vaak uitgedrukt in relatie tot andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

Crypto handelsparen worden doorgaans weergegeven in een notatie zoals “BTC/USD” of “ETH/BTC.” De eerste valuta in zo’n notatie vertegenwoordigt de cryptocurrency die wordt verhandeld, terwijl de tweede valuta de referentie-eenheid is waarmee de waarde van die verhandelde cryptocurrency wordt gemeten. Bijvoorbeeld, het “BTC/USD”-handelspaar toont de waarde van Bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar (USD), terwijl het “ETH/BTC”-handelspaar de waarde van Ethereum tegenover Bitcoin vertegenwoordigt.

Crypto handelsparen spelen een essentiële rol in de handel in cryptocurrencies en bieden belangrijke informatie voor investeerders om de waarde van cryptocurrencies te begrijpen, transacties uit te voeren en marktanalyses te maken. Ze worden ook gebruikt om de waarde van verschillende cryptocurrencies ten opzichte van elkaar bij te houden, arbitragemogelijkheden te identificeren en investeringsstrategieën te ontwikkelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!