Uniswap gaat 0,15% rekenen voor het verhandelen van cryptocurrencies

De gedecentraliseerde cryptocurrency-beurs Uniswap zal vanaf morgen 17 oktober een vergoeding van 0,15% gaan rekenen voor het verhandelen van cryptocurrencies op haar webtoepassing en wallet.

De getroffen tokens zijn onder andere ETH, USDC, WETH, USDT, DAI, WBTC, agEUR, GUSD, LUSD, EUROC en XSGD, zo meldde Uniswap maandag op haar website.

Uniswap Labs CEO Hayden Adams deelde de update via Twitter en presenteerde de beslissing als een manier om de ontwikkelingsinspanningen van het bedrijf duurzaam te financieren. Uniswap Labs heeft het populaire DEX-protocol Uniswap gecreëerd, dat historisch gezien volledig vrij was van kosten.

De ingevoerde kosten zullen alleen van toepassing zijn op transacties die worden uitgevoerd via de web- en mobiele interfaces van Uniswap. De onderliggende slimme contracten van het Uniswap-protocol, die autonoom en gedecentraliseerd zijn, blijven vrij van kosten.

De nieuwe vergoeding volgt op liquiditeitspoolkosten van 0,3% en een protocolvergoeding die naar verwachting zal stijgen van 0% na een governance-stemming. The Block Research schat dat de nieuwe tokenvergoeding bij de huidige volumes van Uniswap ongeveer $1 miljoen per dag zal genereren. De bovengenoemde specifieke paren brengen ongeveer $580 miljoen aan dagelijkse handelsvolumes met zich mee, wat resulteert in ongeveer $870.000 aan wisselkosten, volgens gegevens van Flipside.

“Ik heb het protocol gebouwd om een toestemmingsloos en gedecentraliseerd openbaar goed te zijn”, schreef Adams. “Gebruikers hebben talloze keuzes om het te gebruiken. Deze interfacekosten behoren tot de laagste in de branche, en ze zullen ons in staat stellen om onderzoek te blijven doen, te ontwikkelen, te bouwen, te verzenden, te verbeteren en crypto en DeFi uit te breiden.”

Deze stap wijkt af van Adams’ traditionele standpunt ten gunste van volledig gratis systemen. Toch concludeerde hij: “Ik wil ervoor zorgen dat we duurzame systemen creëren om dit werk te ondersteunen.”

Uniswap’s UNI-token handelt vlak, met ongeveer $4,1 in de afgelopen 24 uur, met slechts een stijging van 0,4%, volgens CoinGecko.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!