Deze zes crypto-sectoren zullen drijvende krachten worden tijdens de volgende bull-cyclus

De CEO van Blockchain-analysebedrijf Nansen, Alex Svanevik, deelde zijn visie op zes crypto-sectoren die klaar zijn om de volgende bull-cyclus aan te sturen in een recente thread op X (voorheen Twitter).

Ten eerste voorspelt Svanevik een diepere convergentie van fintech en crypto, waarbij crypto-backends steeds meer mainstream-apps zoals het stablecoin-project van PayPal (PYUSD) aandrijven. Hij verwacht dat crypto uiteindelijk de fintech-rails volledig zal vervangen naarmate de adoptie zich verspreidt.

Ten tweede wijst Svanevik op de natuurlijke synergieën tussen gokken en weddenschappen en gedecentraliseerde finance (DeFi), waarbij betrouwbaarheid en transparantie gebruiksscenario’s als sportsbook odds ondersteunen. Lagere kosten maken ook een winstgevende exploitatie mogelijk zonder dat het huis een stukje van de spread krijgt.

De voortzetting van de stablecoin-trend speelt een prominente rol in het derde thema, aangezien Svanevik verwacht dat er sprake zal zijn van groei in door reserves gedekte aanbiedingen zoals tokenized US Treasuries. Hij voorziet dat deze door fiat ondersteunde munten van de eerste generatie in de loop van de tijd zullen inhalen.

Vervolgens bezit Web3-gaming (GameFi), na jaren van bouwen, een enorm potentieel. Volgens de CEO van Nansen zullen er doorbraken in de mainstream-spellen ontstaan naast regelrechte mislukkingen, waarbij titels van Axie Infinity, Sipher en MixMob veelbelovend worden genoemd.

Ten vijfde benadrukt Svanevik projecten die sociale tokenisatie stimuleren, zoals Friend.tech, omdat netwerken die eigendom zijn van gebruikers gebruik maken van blockchain-prikkels. Hij ziet accountabstractie en L2s de toegankelijkheid van gedecentraliseerde sociale apps vergroten.

Ten slotte wijst Svanevik op fysieke NFT’s voor verzamelobjecten en detailhandel als een ontluikende ontwikkeling, geholpen door bedrijven als IYK die de logistieke praktijk in de echte wereld soepeler maken.

Hoewel de exacte tijdlijn onzeker blijft, maakt Svanevik een beredeneerd argument voor waar fundamentele crypto-vooruitgang plaatsvindt die verder gaat dan speculatie.

Hoewel veel gehypte sectoren zoals DeFi de laatste tijd zijn gestagneerd, ziet Svanevik dat innovatie en adoptie gestaag vooruitgaan op minder zichtbare gebieden.

Wat denken jullie? Laat op onze socials weten op welke crypto-sectoren jullie inzetten voor de volgende bull-cyclus!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!