Ledger ontslaat 12% van haar personeel vanwege de bearmarkt

Pascal Gauthier, CEO en voorzitter van de fabrikant van hardware cryptowallets, Ledger, heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn personeelsbestand met 12% zal verminderen. Gauthier kondigde dit aan op 5 oktober, onder verwijzing naar “de levensvatbaarheid van de onderneming”, waarbij hij verwees naar de bearmarkt van 2022 en het faillissement van bedrijven zoals FTX en Voyager Digital.

Op basis van gegevens van LinkedIn had Ledger op het moment van publicatie naar schatting ongeveer 734 medewerkers, wat suggereert dat ongeveer 88 mensen hun baan zouden kunnen hebben verloren.

De aankondiging werd naar alle medewerkers gestuurd en opnieuw gedeeld op de openbare blogsite van het bedrijf in het belang van transparantie.

Macro-economische tegenwind

Dit nieuws komt ondanks het feit dat Ledger een van de weinige bedrijven is die in de eerste helft van dit jaar kapitaal heeft opgehaald. Het bericht gaat echter verder om de impact van de markt op hun eigen bedrijf uit te leggen, waarin staat:

“Macro-economische tegenwind beperkt (het vermogen van het bedrijf) om omzet te genereren, en als reactie op de huidige marktomstandigheden en zakelijke realiteiten moeten we functies verminderen in de hele wereldwijde organisatie.”

Hoewel moeilijk, merkt Gauthier ook op dat bearmarkten, zoals degene waarmee de cryptomarkt momenteel wordt geconfronteerd, een kans zijn om het bedrijf te versterken.

Niet het eerste slachtoffer van de bearmarkt

Ledger sluit zich aan bij verschillende andere bedrijven die de afgelopen maanden ontslagen hebben aangekondigd. Onlangs kondigde Chainalysis, het blockchain-analysebedrijf, op 3 oktober een 15% reductie aan, op dezelfde dag waarop het Chia Network 26 van hun eigen medewerkers liet gaan, samen met grote namen zoals Coinbase eerder dit jaar.

De aankondiging kwam ongeveer zeven maanden nadat Ledger meer dan $109 miljoen had opgehaald in een financieringsronde, waarmee het bedrijf een waardering van $1,4 miljard kreeg. In augustus integreerde Ledger zijn Live-software met PayPal, waardoor inwoners van de Verenigde Staten met geverifieerde accounts op de betaal-app cryptocurrencies konden kopen.

Veel crypto-bedrijven hebben vergelijkbare personeelsinkrimpingen aangekondigd te midden van een onzekere markt en veranderingen in de Amerikaanse regelgevingsomgeving. In september vertrok Brian Shroder, de president en CEO van Binance.US, bij het bedrijf te midden van ongeveer 100 ontslagen medewerkers. Nansen, Huobi en Crypto.com hebben ook allemaal aangekondigd dat ze in 2023 zullen gaan inkrimpen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!