MATIC klaar voor een rebound vanwege oversold-condities

De MATIC-markt heeft de afgelopen 24 uur een neerwaartse trend laten zien, waarbij optimistische pogingen tot herstel werden gedwarsboomd op het intraday hoogtepunt van de dag van $0,5216. Als gevolg hiervan overheerste pessimisme en daalde de prijs naar een nieuw dieptepunt van 7 dagen van $0,5085 voordat er ondersteuning werd gevonden. Op het moment van schrijven ondervond de MATIC-markt nog steeds negatieve momentum, wat resulteerde in een daling van 2,19% tot $0,5093.

Als de neerwaartse druk MATIC, het native token van Polygon, onder $0,5085 duwt, is het volgende ondersteuningsniveau om in de gaten te houden ongeveer $0,5050. Echter, een opleving richting het volgende weerstandsniveau op $0,5250 is mogelijk als de markt positief momentum vindt en boven het intraday hoogtepunt van $0,5216 uitkomt.

Tijdens de daling daalde de marktkapitalisatie van MATIC met 2,19% tot $0,5085, terwijl het handelsvolume van 24 uur met 2,46% steeg tot $210.244.252. Deze stijging in handelsvolume duidt op grotere interesse en activiteit in de MATIC-markt, wat zou kunnen wijzen op een verandering in de houding van handelaren.

De Keltner Channel-banden bewegen naar het zuiden, waarbij de bovenste, middelste en onderste banden respectievelijk $0,523, $0,515 en $0,507 bereiken. Dit patroon suggereert een afnemend prijsbereik en mogelijk consolidatie op korte termijn. De prijsactie heeft echter de onderste band bereikt en heeft een bescheiden opwaarts momentum gecreëerd, wat duidt op een waarschijnlijke opleving vanaf het huidige ondersteuningsniveau.

De markt is momenteel licht oververkocht met een Relative Strength Index (RSI) van 34,22. Deze beweging zou kunnen resulteren in een kortetermijnherstel, aangezien handelaren op zoek gaan naar koopkansen op deze lagere niveaus.

Als de RSI echter onder 30 daalt, kan dit suggereren dat de huidige trend zal voortduren en meer neerwaartse potentie heeft. Aan de andere kant, als de RSI begint te stijgen en boven 40 uitkomt, kan dit duiden op een verandering richting een optimistischer marktsentiment en mogelijk stijgend momentum.

Met een waarde van 5,05 geeft de trend van de stochastische RSI in het oversold-gebied aan dat de markt momenteel onder aanzienlijke verkoopdruk staat. Dit niveau kan leiden tot een kortetermijnherstel, omdat handelaren dit wellicht beschouwen als een kans om tegen een koopje te kopen.

Een stijging boven 20 en een omkering in de stochastische RSI vanuit een oversold-gebied zou het begin van een bullish trend kunnen aanduiden. Dit zou extra kopers naar de markt kunnen trekken, de prijzen kunnen verhogen en opwaarts momentum kunnen genereren.

Bovendien geeft de Chaikin Money Flow (MFI) rating van -0.01 aan dat er een kleine uitstroom van geld is uit de markt. Als deze rating echter verbetert en in positief terrein komt, kan dit wijzen op een verandering in het beleggerssentiment richting aankopen, wat een aanstaande marktopvering zou kunnen ondersteunen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!