MicroStrategy koopt $147,3 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy’s optimistische houding ten opzichte van Bitcoin (BTC) blijft standhouden. Het Amerikaanse bedrijf voor business intelligence heeft nog eens $147,3 miljoen in fiatvaluta geïnvesteerd om meer Bitcoin te kopen. De recente koopwoede voegde 5445 BTC toe aan hun bestaande Bitcoin-schat.

Volgens een SEC-indiening die op maandag (25 september) is gedaan, vond de aankoop van deze extra munten plaats tussen 1 augustus en 24 september. Deze meest recente aankoop brengt het totale aantal Bitcoins in bezit van het bedrijf op 158.245 munten. In de SEC-indiening stond:

“Op 24 september 2023 hield MicroStrategy, samen met haar dochterondernemingen, in totaal ongeveer 158.245 bitcoins aan, die werden verworven tegen een totale aankoopprijs van ongeveer $4,68 miljard en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $29.582 per bitcoin, inclusief kosten en uitgaven.”

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy, heeft via X (voorheen Twitter) ook een aankondiging gedaan over de investering:

MicroStrategy vult zijn BTC-saldo aan In een reactie op de meest recente aankoop bevestigde Saylor dat het bedrijf nu $4,68 miljard heeft uitgegeven aan de aankoop van Bitcoin, wat overeenkomt met een gemiddelde aankoopprijs van $29.582 per Bitcoin. Op basis hiervan heeft MicroStrategy een ongerealiseerd verlies van $511,9 miljoen tegen de huidige prijs.

Beleggers in aandelen verwelkomden het nieuws, wat leidde tot een stijging van MSTR van een intraday dieptepunt van $316,16 naar $323,43. Ondertussen volgde de prijs van Bitcoin hetzelfde patroon als MSTR, waarbij deze steeg van een dagelijks laagtepunt van $26.033 naar $26.280 op het moment van schrijven, maar toch nog steeds een verlies van 1,1% over de afgelopen 24 uur draagt.

De meest recente verwerving markeert de zevende aankoop van MicroStrategy in 2023, met de vorige aankoop die plaatsvond op 1 augustus, toen het bedrijf 467 BTC verwierf voor $30.835 per munt.

Bitcoin een langetermijninvestering?

Ondanks de aanzienlijke daling van de Bitcoin-prijs vanaf het hoogtepunt van bijna $69.000 in november 2021, blijft MicroStrategy sats stapelen. Het bedrijf lijkt onaangedaan door de cryptowinter en aanhoudende bear-marktomstandigheden, wat getuigt van een sterke overtuiging in Bitcoin als langetermijninvestering.

Het is algemeen bekend dat Saylor BTC beschouwt als de ultieme zet te midden van economische onzekerheid. Eerder merkte hij op dat “Bitcoin de enige investeringswaardige cryptocurrency” is en adviseerde hij toeschouwers om “bescheiden te blijven en sats te stapelen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!