Scaramucci onthult twee grote katalysatoren voor een 2024-bullmarkt

Voormalig directeur Communicatie van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, oprichter en managing partner van het wereldwijde alternatieve investeringsbedrijf SkyBridge Capital, zat onlangs samen met Scott Melker, de presentator van “The Wolf of All Streets,” om de belangrijkste elementen te bespreken die naar verwachting in 2024 een aanzienlijke invloed zullen hebben op de cryptocurrency-markt. Scaramucci schetste twee belangrijke katalysatoren die naar zijn mening het toneel kunnen vormen voor een krachtige stijging van de crypto-markt.

Scaramucci gelooft namelijk dat de samenvloeiing van twee belangrijke gebeurtenissen – de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF en de verwachte Bitcoin-halvering in april 2024 – het toneel zou kunnen vormen voor een krachtige stijging van de crypto-markt. Hij benadrukte dat Wall Street-bedrijven deze beleggingsproducten actief zouden promoten, aangezien financiële producten op Wall Street doorgaans worden verkocht in plaats van gekocht. Volgens Scaramucci zou deze actieve promotie traditionele investeerders aantrekken en de waarde van Bitcoin aanzienlijk verhogen.

Bovendien verklaarde Scaramucci dat de beperkte voorraad van Bitcoin goed begrepen wordt door degenen die er al in hebben geïnvesteerd. Hij betoogde dat dit begrip, in combinatie met de eerder genoemde katalysatoren, de waarde van Bitcoin (BTC) zou verhogen en een positieve invloed zou hebben op de altcoin-markt door meer kapitaal naar digitale activa te trekken.

Bij het bespreken van het mogelijke effect van grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity Investments die de Bitcoin ETF-ruimte betreden, suggereerde Scaramucci dat hun betrokkenheid de marktkapitalisatie van Bitcoin exponentieel zou kunnen vergroten. Hij merkte op dat deze financiële giganten, die aanvankelijk sceptisch waren over digitale activa, nu bereid zijn Bitcoin te omarmen en hun klanten te informeren over waarom ze in overweging zouden moeten nemen om erin te investeren. BlackRock en Fidelity beheren respectievelijk activa ter waarde van ongeveer $13 biljoen en $7 biljoen.

Scaramucci vergeleek verder de marktkapitalisatie van Bitcoin met die van goud, waarbij hij stelde dat er geen reden is waarom Bitcoin de marktkapitalisatie van goud niet zou kunnen bereiken. De marktwaarde van Bitcoin bedraagt ​​meer dan $500 miljard, terwijl goud een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $12 biljoen.

Terug in maart 2023, in een opiniestuk gepubliceerd op CNBC, gaf Scaramucci zijn mening over het controversiële onderwerp van regelgeving met betrekking tot blockchain en cryptocurrency. Hij bekritiseerde de heersende “te weinig, te veel of precies goed” regelgevingsmentaliteit en pleitte voor een genuanceerde aanpak van “slechte praktijken stoppen, goede praktijken ondersteunen”. Scaramucci merkte op dat onder leiding van Gary Gensler, de voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), de crypto handhavingsunit was uitgebreid en boetes waren opgelegd aan verschillende deelnemers in de industrie.

Hij betoogde echter dat deze handhavingsgerichte strategie onvoldoende was om de groei van de industrie te stimuleren. Scaramucci pleitte voor alomvattende federale beleidsmaatregelen die innovatie en goede praktijken bevorderen, waarbij hij het belang benadrukte van publiek-private initiatieven zoals het $2 miljard blockchain-fonds van Abu Dhabi en educatieve subsidies van organisaties zoals Ripple (XRP) en de Algorand Foundation. Hij drong er bij overheidsfunctionarissen op aan het publiek bewust te maken van de noodzaak van evenwichtige regelgeving die zowel wangedrag tegengaat als innovatie in de crypto- en blockchainsectoren bevordert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!