Bitcoin koers maakt zich klaar om te stijgen vóór de volgende halvering?

Bitcoin (BTC) heeft afgelopen week opmerkelijke veerkracht laten zien door stevig boven de $26.000 te blijven. Op zondagochtend handelde Bitcoin rond de $26.515, met een bescheiden stijging van 0,2% sinds het begin van de week. Dit resultaat werd behaald ondanks aanzienlijke verkopen op de aandelenmarkten en een stijgende Amerikaanse dollar. Sommige analisten verwachten echter dat de koningsmunt op korte termijn verder kan stijgen, in voorbereiding op de halvering.

De Bitcoin halvering is een proces dat ongeveer om de vier jaar plaatsvindt, waarbij het tempo waarin nieuwe Bitcoins worden gegenereerd als blokbeloningen wordt gehalveerd, waardoor het een deflatoir bezit wordt. De aankomende halvering staat gepland voor april 2024.

Staat Bitcoin op het punt om te stijgen?

Op zaterdag kwam de populaire cryptoanalist “Titan of Crypto” naar voren en beweerde vol vertrouwen dat Bitcoin op het punt staat te stijgen naar $48.700 vóór de halvering. Deze gedurfde voorspelling vindt zijn geloofwaardigheid in een goed gevestigd historisch patroon waar Bitcoin consequent het 78,6% Fibonacci retracement niveau heeft benaderd vóór elke halvering.

De analist benadrukte het belang van de laatste vier halvering, waar de prijs dit cruciale niveau vier maanden (2013), twee maanden (2016) en twaalf maanden (2020) vóór elk respectief event bereikte. De volgende halvering is slechts zeven maanden verwijderd, de analist benadrukte:

“Bitcoin mogelijk het 78,6% Fibonacci retracement niveau binnen deze periode kan bereiken, en dat ligt op $48.700.”

PlanB is ook optimistisch gestemd

PlanB, een bekende Nederlandse cryptocurrency-analist, gaf ook zijn optimistische kijk op Bitcoin. Vorige week herhaalde hij zijn overtuiging dat de bodem voor Bitcoin in november 2022 op $15.500 lag en hij verwacht dat deze opwaartse trend zal leiden naar de halvering van 2024. Volgens PlanB, zou het halvering van 2024 de waarde van Bitcoin kunnen opdrijven naar meer dan $32.000, mogelijk variërend van $32.000 tot $66.000.

Niet iedereen is positief

“Rekt Capital” bood daarentegen een negatiever perspectief, hoewel hij suggereerde dat de huidige cyclus van Bitcoin wellicht overeenkomsten vertoont met eerdere trends. Hij trok parallellen met de cyclus van 2019 en merkte de mogelijkheid op van een lagere hoogtepunten, wat mogelijk zou kunnen resulteren in een daling van 27%, met een macro hogere laag van ongeveer $20.300 tegen midden februari 2024.

Hij merkte ook op dat historische gegevens aangeven dat de Bitcoin koers 518 tot 546 dagen nodig heeft gehad om te pieken na elke halvering. Volgens Rekt zou dit patroon een mogelijke piek kunnen laten zien ergens in midden september of midden oktober 2025.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!