Shiba Inu koers en Dogecoin stevenen Cardano voorbij – Welke crypto gaat stijgen als de meme crypto trend hervat

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Cardano is onlangs weer wat gestegen, maar over een langere termijn is het beeld minder rooskleurig. Sinds april is de koers van Cardano gezakt van €0,41 naar €0,24. Met de meme coins Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) staan er de afgelopen week beter voor. Sterker nog, ze streven Cardano voorbij op basis van marktkapitalisatie. 

Vroeg in de ochtend daalde de koers van Cardano met een aantal procenten, waardoor Dogecoin en Shiba Inu een plekje konden stijgen op de lijst van grootste crypto’s. Betekent dit een nieuwe bull run voor meme coins? En welke crypto gaat stijgen van de meme crypto? Dat zullen we in dit artikel bespreken aan de hand van de Shiba Inu koers en de Dogecoin koers.

Shiba Inu koers

Ook de Shiba Inu koers heeft de afgelopen week de weg naar boven weer weten in te slaan na een maand dalende koersen. En vandaag kwam daar een stijging van bijna een procent bij. Kan deze stijging door blijven zetten? Daarvoor moeten we de plannen van Shiba Inu token wat verder toelichten.

De Shiba Inu coin is opgericht als alternatief voor Dogecoin, met de speelse kenmerken van het Shiba Inu hondenras. Op dit moment maakt SHIB gebruik van een staking mechanisme met een laag risico, zodat investeerders een mogelijk passief inkomen kunnen verdienen. Doordat holders hun tokens locken in de staking pool zal het aanbod daarbij afnemen. Dit heeft een positief effect op de Shiba Inu koers, die door het afgenomen aanbod kan stijgen.

Daarnaast is het project in maart van dit jaar in een beta-fase gestart, die tegen 2025 helemaal afgerond zal zijn. Via dit programma wordt het Shiba Inu ecosysteem uitgebreid en zal de SHIB token meer utility krijgen. Door extra utility zal de waarde van de koers niet puur gebaseerd op vraag en aanbod en zal er meer natuurlijke vraag naar de token ontstaan, waardoor de koers organisch kan groeien.

Toch blijft Shiba Inu een Meme coin die vooral rendeert op een sterke community en hype. Bij een volgende bull run is Shiba Inu daardoor zeker een bull run crypto om in de gaten te houden. In het verleden is de token namelijk in staat geweest om extreme rendementen te behalen. Zo kun je in de onderstaande grafiek zien dat de koers explosief toenam in 2021 tijdens de bull run in oktober van dat jaar.

Toch geeft de hoge volatiliteit van de Shiba Inu koers blijk van onzekerheid en daarom is het raadzaam om je bewust te zijn van het hogere risico dat een Shiba Inu investering met zich meebrengt. Wellicht kan het daarom interessant zijn om te kijken naar interessante presale crypto, die je later in dit artikel terug kunt vinden.

Dogecoin koers

DOGE is vandaag met ongeveer 2% gestegen en is nu €0,059 waard.  Hierdoor is er weer een langzame stijging te zien van de Dogecoin koers na een maand van schommelingen. Voor Dogecoin beleggers was het dus een goede dag, maar ook zij weten dat een goede dag niet direct een nieuw meme coins season betekent. 

De koers steeg vandaag namelijk gestaag door en was toen meer waard dan Cardano. Toch heeft de Dogecoin koers weer een correctie gehad en eindigde de token vrijwel op hetzelfde niveau met een daling van 0,04%. 

Op de korte termijn lijkt de token dus nog steeds eer te doen aan het volatiele karakter van meme coins. Toch is er goed nieuws voor investeerders op de lange termijn. Analisten van Newsbtc verwachten namelijk dat de Dogecoin tussen $1,50 en $5 zou kunnen uitkomen. Dit komt doordat Dogecoin meer utility krijgt en het ecosysteem verder uitgebreid wordt. Het project heeft namelijk een stevig fundament weten te leggen als groot bedrijf, dat mede tot uiting komt meer dan 3,8 miljoen volgers op Twitter. Dit is zelf bijna de helft van het aantal volgers van Bitcoin.

Toch is het maar afwachten of de meme crypto trend daadwerkelijk aanstaande is. Wellicht dat de aankomende Bitcoin halving als katalysator kan werken om de meme coins weer flink te laten stijgen. Dit zal echter op zijn vroegst pas in 2024 plaatsvinden. Daarom kan wellicht beter kijken naar alternatieven met potentie op de korte termijn.

Nu investeren beste meme crypto alternatieven?

Meerdere analisten verwachten dat er een volgende bull run aan zit te komen in 2024 door de aanstaande Bitcoin halving. Door de Bitcoin halving komen er minder Bitcoins beschikbaar om te minen en daardoor wordt de coin een stuk schaarser. Vorige Bitcoin halvings hebben uitgewezen dat dit sterk stijgende koersen tot gevolg heeft. 

Daarom kan het interessant zijn om nu te investeren in goedkope crypto met potentie. Via deze tokens kun je maximaal profiteren van toekomstige prijsstijgingen omdat je tegen een lage prijs instapt. Twee veelbelovende crypto die je hiervoor kunt nemen zijn van Wall Street Memes (WSM) en Bitcoin BSC (BTCBSC)

Wall Street Memes

Het beste alternatief voor meme coins zoals Dogecoin en Shiba Inu is Wall Street Memes. Deze token wil dezelfde successen meemaken als de twee bekende meem crypto. Zodoende heeft het project een meme token opgericht die als doel heeft om een explosieve koers te veroorzaken. Hierdoor wil Wall Street Memes iedereen de kans bieden om extreme rendementen te behalen.

Wat is er precies nodig om een extreme crypto trend te veroorzaken? Daarvoor is hype op internet, een grote en betrokken community en een goed woordje van Elon Musk voor nodig. De gewinterde crypto beleggers weten wellicht allemaal nog wel hoe een tweet van Musk zorgde voor een explosie van de Dogecoin koers. 

Wall Street Memes beschikt over een reële kans op deze aspecten. Zo beschikt Wall Street Memes over een immense community van meer dan een miljoen volgers over alle social media kanalen. Alleen het X account (voorheen Twitter) beschikt al over meer dan 540.000 volgers. Daarbij heeft dit account meermaals contact gehad met Musk via tweets. Mocht Musk nog een keer lucht krijgen van het project, dan zouden er zeer mooie dingen kunnen gebeuren.

De voortekenen van een zeer positieve crypto trend zijn voor Wall Street Memes zeer aanwezig. Zo is de presale tot op heden een enorm succes. In een aantal weken is er meer dan $25 miljoen opgehaald. Zowel grotere als kleinere investeerders voelden zich aangetrokken tot het project. 

En jij hebt nu nog een laatste kans om mee te springen op deze crypto trend door je hand te leggen op de laatste $WSM tokens via de presale website. Hiervoor heb je slechts nog enkele dagen, dus wees er snel bij en profiteer.

>>>Nu naar Wall Street Memes presale<<<

Bitcoin BSC

Bitcoin BSC is een nieuwe token die veel mooie dingen kan laten zien bij een aankomende bull run. Deze token is ontwikkeld als Bitcoin variant met een aantal aanspraakmakende veranderingen. Dit komt doordat deze Bitcoin variant opereert op de Binance Smart Chain. En dit brengt drie belangrijke voordelen met zich mee.

In de eerste plaats zijn de transactiekosten een stuk lager dan bij Bitcoin. Tijdens het traden met Bitcoin kunnen de kosten oplopen tot $10 per trade, wat funest is voor actieve handelaren. Doordat Bitcoin BSC opereert op de Binance Smart Chain zijn de kosten vrijwel nihil. Daarnaast kost het Bitcoin BSC veel minder tijd om transacties te verwerken, want de transacties worden vrijwel direct verwerkt. Bij Bitcoin kost dit gemiddeld 10 minuten.

Bovenal interessant is de mogelijkheid tot het toepassen van smart contracts op de Binance Smart Chain. Hierdoor kan Bitcoin BSC een Stake-to-Earn mechanisme opzetten waarmee beleggers een passief inkomen kunnen genereren. Via dit staking programma kunnen beleggers 69% van $BTCBSC tokens verdienen door hun tokens te staken. Gedurende 120 jaar worden hier elke 10 minuten een aantal tokens vrijgegeven, net als bij Bitcoin. Door het Proof-of-Stake mechanisme is dit echter een stuk duurzamer dan het energieslurpende Proof-of-Work van Bitcoin.

De total token supply van Bitcoin BSC bedraagt 21 miljoen tokens, net zoveel als Bitcoin. Daarvan zijn er dus 14,5 miljoen beschikbaar in het stakingprogramma. Daarnaast zijn er ruim 6 miljoen tokens beschikbaar tijdens de presale en de overige tokens zullen gebruikt worden voor liquidity aan DEXs. 

Op dit moment kun jij de tokens aanschaffen via de presale website van Bitcoin BSC. Je kunt de tokens hier aanschaffen voor slechts $0,99 per stuk, wat de prijs van Bitcoin is in 2011. Dit bedrag is symbolisch gekozen en brengt beleggers terug naar de begindagen van crypto. Sla snel je slag en pak deze buitenkans met twee handen aan en profiteer van mogelijk sterk stijgende koersen. 

>>>Nu naar Bitcoin BSC presale<<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!