Pokémon NFT’s zorgen voor gekte op Polygon-netwerk

Hoewel er onlangs een vernietigend artikel werd geschreven over non-fungible tokens (NFT), waarbij het grote mainstream mediaplatform Rolling Stone NFT’s als nutteloos bestempelde, is er een heuse hype aan de gang op Polygon (MATIC) vanwege digitale ruilkaarten van de bekende anime Pokémon.

Een directe sensatie

Op woensdag 20 september heeft Courtyard.io een collectie van 175 Pokémon-ruilkaartpakketten gemint, die een verzameling eerder bekendgemaakte ruilkaarten vertegenwoordigen. De collectie geeft houders recht op één ruilkaart per pakket, die ze binnen 24 uur kunnen onthullen.

Courtyard.io legde uit dat de uitgave was ontworpen als een stresstest voor het platform om zijn vermogen om aan grotere vraag te voldoen te verbeteren. Het gaf het volgende aan:

“We werken aan iets GROOTS en hebben je hulp nodig. We hebben veel geleerd bij de laatste paar uitgaven en hebben verbeteringen aangebracht om aan de vraag te voldoen. Je hebt nu één taak: Courtyard.io breken.”

Met een prijs van $5 per stuk en aankopen mogelijk met creditcards en USDC op het Polygon-netwerk, waren de pakketten een instant sensatie en waren ze binnen enkele seconden uitverkocht, waarbij de minimumprijs binnen enkele uren steeg naar $50, wat een indrukwekkende winst van 1000% vertegenwoordigt.

Zoals voormalig hoofdonderzoek van Origins, Samuel Leach, benadrukte, bevatte de Pokémon-pakketuitgave Professional Sports Authenticator (PSA) -kaarten met een geschatte waarde van $500. De NFT’s kunnen worden ingewisseld op de Courtyard.io-website voor het fysieke exemplaar of naar een cryptowallet worden gestuurd voor zelfbewaring.

De toekomst van fysieke verzamelobjecten?

Verzamelobjecten zoals Pokémon-kaarten worden doorgaans verhandeld in fysieke winkels of op platforms zoals eBay. Een nadeel hiervan, zoals Leach benadrukte, is dat deze platforms vol zitten met vervalste items.

Maar in tegenstelling tot deze platforms waardeert Courtyard.io de authenticiteit van items voordat ze op de blockchain worden getokeniseerd en bewaart fysieke exemplaren bij Brink’s, een vooraanstaand beveiligingsbedrijf. Naast het waarborgen van de authenticiteit kan het platform ook directe liquiditeit bieden voor de verzamelmarkt door gebruik te maken van blockchain-technologie.

Mainstream media is minder positief gestemd

Zoals wij gisteren aangaven, heeft mediaplatform Rolling Stone verklaard dat non-fungible tokens (NFT’s) “eindelijk volledig waardeloos” zijn, onder verwijzing naar de resultaten van een studie van DappGambl over het “evoluerende landschap” van NFT’s. Uit de studie bleek dat maar liefst 95% van de NFT’s (in handen van meer dan 23 miljoen investeerders) helemaal geen waarde heeft.

De reactie uit de gemeenschap is gevarieerd, waarbij sommigen het eens zijn met het rapport en anderen eerdere rapporten van het platform koppelen die dezelfde NFT’s steunden die ze nu bekritiseren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!