NFT’s zijn waardeloos, aldus mainstream media

Het mainstream mediaplatform Rolling Stone heeft verklaard dat non-fungible tokens (NFT’s) “eindelijk volledig waardeloos” zijn, onder verwijzing naar de resultaten van een studie van DappGambl over het “evoluerende landschap” van NFT’s. Uit de studie bleek dat maar liefst 95% van de NFT’s (in handen van meer dan 23 miljoen investeerders) helemaal geen waarde heeft.

De reactie uit de gemeenschap is gevarieerd, waarbij sommigen het eens zijn met het rapport en anderen eerdere rapporten van het platform koppelen die dezelfde NFT’s steunden die ze nu bekritiseren.

In een Reddit-thread was het merendeel van de reacties het eens met het rapport. Sommigen noemden NFT’s de “slechtste dingen die uit de crypto-wereld zijn voortgekomen”, en anderen beweerden dat ze “allang waardeloos waren”. Ondanks dit gelooft een lid van de gemeenschap dat, hoewel ze nu waardeloos kunnen zijn, dit in de toekomst kan veranderen. “Sommige zullen weer in trek raken. Sommige zullen met 1000% stijgen vanwege de bull-markt. Mensen zullen weer boos worden dat pixels miljoenen waard zijn,” schreven ze.

Op X deelde een lid van de gemeenschap een eerdere Rolling Stone-artikel waarin de NFT-collectie van Bored Ape Yacht Club (BAYC) werd gepromoot om de verandering in het verhaal binnen het mediaplatform te benadrukken.

Ondertussen gelooft een ander lid van de gemeenschap dat wanneer de mainstream media dergelijke berichten deelt, er een “omslag” zal plaatsvinden, terwijl een ander deze uitspraak ondersteunde door te zeggen dat “nu het moment is om te kopen.”

Op 3 augustus daalde het gasgebruik van Ethereum voor NFT’s aanzienlijk, wat wijst op een mogelijke verschuiving in het gebruik van NFT’s, waarbij gebruikers hun activa vasthouden in plaats van actief te handelen. In 2021 stonden NFT’s bovenaan wat betreft gasgebruik op het Ethereum-netwerk, wat aangeeft dat NFT-houders actief handelden en hun activa verplaatsten. Twee jaar later zijn NFT-marktplaatsen die ooit de gasgebruikgrafieken domineerden, nu van de lijst verdwenen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!