Bitcoin kan bescheiden stijgen na goedkeuring ETF

Een top crypto-handelaar onthult zijn voorspelling voor de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie als een langverwacht Bitcoin (BTC) beleggingsproduct groen licht krijgt van de toezichthouders.

Pseudonieme analist DonAlt vertelde namelijk aan zijn 53.000 abonnees van het YouTube-kanaal TechnicalRoundup dat Bitcoin bescheiden zou kunnen stijgen als een spot BTC exchange-traded fund (ETF) wordt goedgekeurd in de Verenigde Staten. Hij gaf het volgende aan:

“Als de ETF wordt goedgekeurd, denk ik dat we gewoon een kaars zoals deze zouden zien [omhoogschieten]… vrijwel recht omhoog, zoals een kaars van 10% of 20%. En de nasleep zou interessant zijn.

Maar je zou eigenlijk hetzelfde krijgen als wat we hier hadden… dus als je kijkt naar de grafiek van vijf minuten, had je het nieuws van Grayscale dat binnenkwam en dat was het resultaat [een sprong van ongeveer $26.000 naar meer dan $27.600 in minder dan 30 minuten]…”

Eerder deze week oordeelde een Amerikaanse rechtbank unaniem dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvraag voor een ETF door Grayscale opnieuw moet overwegen, een beslissing die samenviel met een stijging van BTC met meer dan 5%. DonAlt zei dat na de overwinning van Grayscale de kans op goedkeuring van een Bitcoin ETF nu bijna 100% is, zij het met onvermijdelijke vertragingen.

“Het goede nieuws van gisteren is dat de ETF naar mijn mening zo goed als rond is.

Er is een zeer, zeer kleine kans dat het gewoon wordt afgewezen. Ik denk dat het zal worden uitgesteld, uitgesteld, uitgesteld totdat het wordt goedgekeurd. Dat is eigenlijk mijn basisscenario.”

Bitcoin wordt verhandeld op $27.206 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!