Bitcoin koers daalt richting $26.000 – Kunnen we een verdere daling verwachten?

Zoals jullie vast allemaal gezien hebben, is de Bitcoin koers onlangs teruggezakt naar $26.100. Deze onverwachte daling heeft veel investeerders verrast. Dus, hoe staat de cryptomarkt er momenteel voor? En waarom is 1 september belangrijk voor investeerders?

Bitcoin bevindt zich in koopgebied

De populaire analist die bekendstaat als Dave the Wave geeft al jarenlang waarschuwingen af over grote prijsbewegingen. Hij voorspelde correct de grote crash in 2021 en bewees zijn nauwkeurigheid nadat hij investeerders had gewaarschuwd. In een bericht dat hij deelde op zijn platform, bekeek de analist de Bitcoin koers.

Dave the Wave trok de aandacht naar de LGC (logarithmische groeicurven) grafiek, die probeert de macrohoogte- en laagtepunten van Bitcoin (BTC) te voorspellen terwijl de kortetermijnschommelingen en ruis worden gefilterd. Als we naar zijn grafiek kijken, lijkt de prijs van Bitcoin op $27.000 zich in de koopzone te bevinden. Hij zei het volgende:

“Wees voorzichtig om te slim te zijn. Ja, er kan wat prijsconsolidatie op korte termijn zijn, maar volgens het langetermijnbeeld bevindt BTC zich in een aantrekkelijke koopzone.”

Volgens de handelaar heeft de onderste grens van de LGC in het verleden correct gewerkt als een marktbodem voor Bitcoin. Hij vermeldde ook dat de logarithmische moving average convergence divergence (LMACD) indicator voor Bitcoin een vergelijkbaar patroon vertoont. De LMACD-indicator is ontworpen om veranderingen in de trend, kracht en momentum van een activum te onthullen. Hij vervolgde met:

“De maandelijkse MACD [LMACD = logarithmische schaal] is een langetermijnindicator. Het geeft sterke herstelsignalen af voor BTC samen met LGC [logarithmische groeicurve].”

Waarom dalen Bitcoin en cryptocurrencies?

Het verzenden van Bitcoins naar beurzen gedurende de dag heeft verwachtingen gecreëerd van kortetermijnwinstneming. Investeerders werden geconfronteerd met paniekverkopen vanwege de drukke agenda van morgen. Met name de dalingen van meer dan 5% bij altcoins zijn opmerkelijk. Dus, waarom is morgen riskant en belangrijk voor crypto-investeerders?

  • De aankondiging van de eerste beslissing voor de 7 verschillende spot Bitcoin ETF-aanvragen van de SEC wordt verwacht. Waarschijnlijk zal dit worden uitgesteld.
  • Op de laatste dag van de week heeft de SEC tevens de mogelijkheid om actie te ondernemen tegen de Grayscale-beslissing. Dit risico zal de komende 43 dagen voortduren.
  • We zullen belangrijke gegevens zien die de toekomst van cryptocurrencies op macro-niveau zullen beïnvloeden.

Dus, wat zijn deze gegevens?

  • Gemiddeld uurloon VS (verwachting: 0,3% vorige: 0,4%)
  • VS non-farm payrolls (verwachting: 170k vorige: 187k)
  • Werkloosheidspercentage (verwachting: 3,5% vorige: 3,5%)

Het gemiddelde uurloon is een kritische gegevens in termen van of de stijging van de inflatie zal aanhouden. Als de loonstijgingen doorgaan, kunnen investeerders verdere dalingen op de cryptomarkten zien.

We kunnen zien dat de gegevens van non-farm payrolls in lijn zijn met de verwachtingen, aangezien ADP het belangrijkste signaal hiervoor was.

Op het gebied van werkgelegenheid geven JOLTS en veel andere gegevens aan dat het versoepelen waar de Fed naar streeft, is begonnen. We moeten echter opmerken dat het werkloosheidspercentage nu is gestegen naar 4,3%.

Als een cijfer tussen 3,5% en 3,7% wordt aangekondigd, is dit neutraal, maar als een cijfer boven de 3,7% wordt aangekondigd, zal dit een positieve invloed hebben op crypto. In het tegenovergestelde scenario, als de werkloosheid daalt, kan de verkoop aan momentum winnen.

De daling in cryptocurrencies kan zijn veroorzaakt door zorgen over de gegevens van morgen en verwachtingen van uitgestelde ETF-aanvragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!