Amerikaans presidentskandidaat wil belasting op winst uit crypto afschaffen

Robert F. Kennedy Jr. – een democratische hoopvolle die zijn hoed in de ring heeft gegooid voor de presidentsverkiezingen van 2024 en die hoopt de nominatie van Joe Biden te winnen – heeft verklaard dat hij de belasting op winst uit cryptokapitaal wil afschaffen als hij in november volgend jaar het Witte Huis wint.

RFK steunt crypto

Kennedy heeft de afgelopen maanden vaak zijn voortdurende gedachten over crypto geuit, waar hij veel respect voor lijkt te hebben, maar er is momenteel enige controverse rond zijn campagne, aangezien hij positieve sentimenten uit over crypto, terwijl hij beweert geen investeerder te zijn.

Niettemin bleek zijn naam kortgeleden verbonden te zijn met meer dan $100.000 aan Bitcoin (BTC) – en cryptofondsen, hoewel wordt betoogd door degenen die aan zijn campagne werken dat de investeringen toebehoren aan zijn vrouw.

De investering werd ontdekt nadat hij dit jaar een toespraak hield op de Miami Bitcoin Conference, waarin hij het publiek vertelde dat hij daar niet was om beleggingsadvies te geven. Een woordvoerder van de Kennedy-campagne vermeldde in een verklaring:

“De investeringen van de heer Kennedy in Bitcoin zijn GEDAAN NA zijn toespraak en VOOR de rapportagedeadline van 30 juni. Er is geen conflict.”

Crypto en belastingen in de VS

Een van de grote kwesties rond crypto is die van belastingheffing. Op dit moment worden crypto-transacties onderworpen aan belastingen op kapitaalwinsten, wat betekent dat als je een deel van je crypto-bezittingen verkoopt, je belasting moet betalen over de transacties, omdat crypto wordt beschouwd als eigendom in de ogen van de Internal Revenue Service (IRS) in plaats van geld.

Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen geld hebben verloren op hun investeringen, terwijl anderen hun transacties simpelweg niet hebben gemeld en het risico hebben genomen dat ze op een gegeven moment kunnen worden gepakt door financiële instanties.

Kennedy zegt echter dat, als hij in de nabije toekomst president wordt, hij alle belastingen op kapitaalwinsten zal afschaffen, zodat crypto-handelaren gewoon van hun portefeuilles kunnen genieten. Hij zei hetzelfde over de Amerikaanse dollar en merkte op dat dergelijke belastingen ongrondwettelijk zijn en mensen beroven van financiële rechten.

Ondersteuning van alle valuta

Bovendien zegt hij dat hij de Amerikaanse dollar wil ondersteunen met eindige activa zoals goud, zilver, platina en… je raadt het al… Bitcoin. Hij merkte op dat hij wil dat Amerika het grootste wereldwijde knooppunt wordt voor crypto, met name voor Bitcoin, en dat hij wil dat crypto- en blockchainbedrijven zich in de VS vestigen.

Kennedy voegt zich met deze uitspraken bij een grote groep hoopvolle presidentskandidaten die graag zien dat crypto een sterkere reputatie krijgt in de VS. Een andere persoon die opvalt, is Vivek Ramaswamy, die onlangs heeft opgemerkt dat hij crypto-miners belastingprikkels wil geven als hij aan het einde van 2024 president wordt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!