Glassnode: September kan goed zijn voor Bitcoin

De mede-oprichters van het crypto-analysebedrijf Glassnode denken dat Bitcoin (BTC) volgende maand een sterke prestatie zou kunnen neerzetten.

Glassnode mede-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, die het handle ‘Negentropic’ delen op het sociale mediaplatform X, zeggen dat de momentum-indicator van Bitcoin, de relatieve sterkte index (RSI), bullish signalen afgeeft voor de koning van de crypto’s in de aanloop naar september, dat begint op vrijdag.

Echter, de mede-oprichters waarschuwen dat als Bitcoin onder het sleutelniveau van $25.500 zakt, een opwaartse beweging moeilijk zou kunnen zijn:

“Bitcoin’s Augustus Trends ontcijferen: Wat komt hierna?

Inleiding: Bitcoin’s reis in augustus heeft de aandacht getrokken van de cryptowereld. Zoals een herinnering uit juni 2022, roept de dagelijkse relatieve sterkte index (RSI) vragen op over september. Vragen rijzen over pijn onder $25.500 en het gebrek aan kooporders boven $26.000.

Grafieken en Nu: De grafieken suggereren een zwakkere korte termijn energie, wat mogelijk invloed heeft op het niveau van $25.200. Dit verschilt van het neutrale langetermijnbeeld.

Verwachting: September zou goed nieuws kunnen brengen, aangezien de RSI wijst op een mogelijke comeback. Maar we moeten voorzichtig zijn, want het zakken onder $25.500 en het stijgen boven $26.000 zou niet gemakkelijk kunnen zijn. Deze balans vormt de weg vooruit.”

BTC’s dieptegrafiek gebaseerd op orderboeken.

Bron: Negentropic/X

Volgens hun grafiek bevindt de RSI van Bitcoin zich net onder de 30 op een schaal van nul tot 100, wat over het algemeen wijst op oversold-gebied.

De mede-oprichters zeggen ook dat hoewel bears op dit moment de Bitcoin-markt domineren, het lijkt alsof het verkopen van BTC vertraagt. Ze houden nauwlettend in de gaten of er een opluchtingsrally komt die Bitcoin het $27.000 niveau zou kunnen laten testen:

“BTC-verkopers verliezen stoom. Verkopers verliezen grip doordat de verkoopdruk afneemt na de daling van BTC onder de ondersteuning van $26.500. Initieel tekenen van systeemkracht verschijnen, maar er is weinig vraag naar sterke longposities op $26.000. Prijs stuitert op solide ondersteuning van $25.230. Mikpunt van opluchtingsrally boven $26.500 om weerstand van $27.000 te bereiken. Blijf voorzichtig, shorts hebben de controle.”

Bron: Negentropic/X

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $26.059, een daling van 0,1% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!