Mastercard beëindigt samenwerking met Binance in Zuid-Amerika en Midden-Oosten

Betalingsverwerker Mastercard heeft besloten om zijn crypto-betaalpasprogramma met Binance in het Midden-Oosten en Zuid-Amerika te beëindigen. Gebruikers van de crypto exchange in Bahrein, Brazilië, Colombia en Argentinië zullen niet langer hun Binance co-branded Mastercard crypto-betaalpas kunnen gebruiken om betalingen in fiatvaluta te doen.

Binance: Minder dan 1% van de gebruikers wordt getroffen

Een woordvoerder van Mastercard zei in een e-mail dat het bedrijf van plan is om zijn co-branded betaalpasprogramma met Binance te beëindigen, meldde Bloomberg eerder vandaag. Het is onduidelijk waarom de betalingsverwerker heeft besloten om zijn partnerschap met ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs te beëindigen.

Vanaf 22 september 2023 zullen gebruikers van de crypto-betaalpas in de vier genoemde landen hun cryptocurrencies op hun beursaccounts niet langer kunnen besteden via de Mastercard crypto-betaalpas. De beurs verklaarde op zijn beurt op X (voorheen Twitter) dat minder dan 1% van de gebruikers in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten zal worden getroffen door de stap van Mastercard.

Binance-accounts over de hele wereld worden niet beïnvloed. Waar beschikbaar, kunnen gebruikers ook winkelen met crypto en crypto verzenden met behulp van Binance Pay, een contactloze, grensoverschrijdende en veilige cryptocurrency-betaaltechnologie ontworpen door Binance.”

Binance heeft het moeilijk

De recente ontwikkeling komt temidden van toenemende juridische en regelgevende problemen voor Binance. De cryptocurrency-beurs werd eerder dit jaar het onderwerp van handhavingsacties, wat leidde tot complicaties met bankpartners. Mastercard verduidelijkte dat de beslissing geen invloed zal hebben op zijn andere crypto-betaalpasprogramma’s. Het bedrijf heeft vergelijkbare partnerschappen met cryptocurrency-beurzen Gemini en Nexo.

De beslissing van Mastercard om een opvallend crypto-partnerschap te beëindigen komt bijna vier maanden nadat het aankondigde dat het zijn samenwerkingen met crypto-bedrijven wilde uitbreiden. Het hoofd van crypto en blockchain van het bedrijf, Raj Dhamodharan, verklaarde in april 2023 dat zijn bedrijf op zoek was naar meer partnerschappen met crypto-bedrijven ondanks de sectorbrede aanpak van regelgevers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!