Coinbase krijgt goedkeuring om crypto-futures aan te bieden in de VS

Coinbase bereidt zich voor om binnenkort cryptocurrency-futureshandel aan te bieden voor institutionele investeerders in de Verenigde Staten. De cryptocurrency-beurs, heeft goedkeuring verkregen van de National Futures Association (NFA) om beleggingen in crypto-futures aan in aanmerking komende klanten in de Verenigde Staten aan te bieden.

Het nieuws werd aangekondigd op 16 augustus, waarbij ze opmerkte dat het bedrijf nu officieel toestemming heeft om een platform voor een Futures Commission Merchant (FCM) te exploiteren.

De goedkeuring stelt Coinbase in staat om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) futures-contracten te introduceren via haar door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gereguleerde derivatenbeurs.

“Dit is een cruciale mijlpaal die onze toewijding bevestigt om een gereguleerd en compliant bedrijf te exploiteren en het meest vertrouwde en veilige platform te zijn voor onze klanten”, aldus Coinbase in de verklaring.

Derivatenbeurs

Vorig jaar heeft Coinbase FairX overgenomen, een CFTC-gereguleerde futuresbeurs die momenteel bekend staat als de Coinbase Derivatenbeurs. De Coinbase Derivatenbeurs staat open voor externe makelaars, FCM’s en market makers, en heeft een diepe liquiditeitspool opgebouwd met een nominale handelswaarde van $4,7 miljard aan BTC-futures en $2 miljard aan ETH-futures tot nu toe dit jaar, aldus Tusar.

De meest recente regelgevende goedkeuring voor futureshandel komt nadat de Coinbase Derivatenbeurs in juni nieuwe bitcoin- en ether-futurescontracten heeft gelanceerd, gericht op institutionele klanten. Vorig jaar introduceerde de derivatenbeurs haar “nano” bitcoin- en ether-contracten, omdat het bedrijf zei dat er vraag was vanuit institutionele hoek naar geavanceerde derivaatproducten.

Volgens een melding op een webpagina van Coinbase’s cryptocurrency-futures is de nieuwe futures-handelsservice niet onmiddellijk beschikbaar in de Verenigde Staten

“De handel in gereguleerde futures in de VS komt binnenkort beschikbaar. Meld je aan om op de wachtlijst te komen en krijg vroegtijdige toegang,” zo zei het bedrijf op de website.

In de aankondiging beweerden ze dat de wereldwijde cryptoderivatenmarkt goed is voor 75% van het wereldwijde handelsvolume in crypto.

“De mogelijkheid om te handelen met behulp van marge geeft klanten hefboomwerking en toegang tot de cryptomarkt met minder aanvankelijke investering dan traditionele spot trading,” voegde het bedrijf eraan toe.

Rechtszaak van de SEC

Het nieuws komt tijdens de voortdurende juridische strijd van Coinbase tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Coinbase heeft momenteel juridische problemen in de VS, waarbij de Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf in juni heeft aangeklaagd wegens vermeend opereren als een niet-geregistreerde beurs, makelaar en clearinginstelling.

Vorige week hebben Andreessen Horowitz, ook wel bekend als a16z, en Paradigm gezamenlijk een amicus curiae (vriend-van-de-rechtbank) brief ingediend ter ondersteuning van Coinbase. De firma’s verklaarden in de indiening: “De regelgevende overreach van de SEC, in combinatie met de onvoorspelbaarheid en willekeurigheid van haar acties, bedreigt de ontwikkeling van blockchaintechnologie in de Verenigde Staten.”

Eind juni heeft Coinbase een verzoek ingediend om de rechtszaak te laten vallen, waarbij wordt betoogd dat de aanpak van de SEC aanzienlijk afwijkt van bestaande juridische kaders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!