SOL, ADA en MATIC breken vrij van SEC-fud

Er is een breed gedragen herstel geweest in het handelsvolume van het trio Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC), evenals de andere 16 tokens die door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten zijn aangemerkt als investeringscontracten.

Het totale aandeel van het handelsvolume in de crypto-markt is door deze munten met twee procentpunten gestegen tot 13%. De aanklacht van de SEC heeft deze activa opmerkelijk beïnvloed, met maar liefst $20 miljard die van hun gecombineerde marktwaardering is gewist. Hoewel de prijsgroei van deze tokens sinds de negatieve classificatie niet echt een zeer grote stijging heeft geregistreerd, hebben ze grotendeels een veerkracht behouden die belofte geeft over de hele linie.

Volgens een rapport van Bloomberg heeft de delisting van deze tokens op mainstream brokerplatforms zoals Robinhood en eToro een beperkte invloed gehad op de handelsvolumes van deze activa. De aan deze situatie toegeschreven redenen zijn niet losgekoppeld van de positieve uitspraak over XRP van rechter Analisa Torres, die opmerkte dat de munt op zichzelf geen investeringscontract is.

Met XRP momenteel in de clear, beginnen investeerders nu meer vertrouwen te krijgen dat het precedent deze digitale valuta die ze op secundaire markten hebben gekocht, ook kan vrijwaren.

Een van de belangrijke factoren die ook het herstel van deze aangeklaagde tokens hebben beïnvloed, is het feit dat de meeste vasthielden aan buitenlandse handelsplatforms. Met name handelsplatforms die opereren vanuit de VS, waar het vonnis van de SEC van invloed is op gebruikers, zijn verantwoordelijk voor ongeveer 10% van het totale cryptohandelvolume.

Met het vermogen van deze munten om hun positie in het buitenland te handhaven, wordt hun herstel als inherent gerechtvaardigd beschouwd. De bredere markt vormt nu de laatste strohalm die deze tokens eindelijk kan optillen van hun dieptepunten tot nu toe dit jaar, een trend die moeilijk te voorspellen is gezien de vele complexiteiten in de industrie op dit moment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!