Yusko: Dit is nodig voor een nieuwe ATH van BTC

Morgan Creek Capital oprichter Mark Yusko noemt twee katalysatoren die de prijs van Bitcoin (BTC) naar nieuwe all-time highs zouden kunnen stuwen.

In een nieuw interview met Kitco News zegt Yusko dat Bitcoin waarschijnlijk zal stijgen vanwege het aankomende halveringsevenement en de mogelijke goedkeuring van een op spot gebaseerde Bitcoin exchange-traded fund (ETF):

“Ik denk dat deze halvering een eerlijke waarde van $100.000 zal opleveren. Dus de eerlijke waarde zal stijgen vanaf de huidige $55.000 tot aan de halvering volgend jaar in april, mei, laten we juni zeggen… laten we het midden van volgend jaar zomer noemen, dan zal $100.000 de eerlijke waarde zijn.

Maar we gaan niet direct naar $100.000. We zullen de $100.000 bereiken en dan zullen we speculatie zien. Nu, hoeveel speculatie?

Dat hangt af van de goedkeuring en het tijdstip van goedkeuring [van een spot Bitcoin ETF] en waar we ons bevinden in de adoptiecyclus en hoeveel van die $300 miljard er binnenkomt.

Het hangt af van de hoeveelheid leverage die mensen in staat stelt om hun koopkracht te vergroten. En ik denk dat de leverage deze keer lager zal zijn. Laten we zeggen dat we voorbij die $100.000 schieten en op $150.000 terechtkomen. Dat lijkt me redelijk. Dus ergens tussen de $100.000 en $150.000.”

Bitcoin wordt verhandeld op $29.373 op het moment van schrijven. Een beweging naar Yusko’s bovenste doelbereik suggereert een stijging van 410% voor Bitcoin vanaf de huidige prijs.

Yusko zegt ook dat Amerikaanse financiële adviseurs die ETF’s gebruiken $30 biljoen beheren en een toewijzing van 1% aan Bitcoin een “enorme” impact zou hebben op BTC:

“Het is een $30 triljoen markt van adviseurs die ETF’s gebruiken. Laten we zeggen dat ze een tiende van 1% toewijzen: $30 miljard. Dat is niet zo veel, dat gaat de prijs van een $500 miljard activum niet verplaatsen. Het is geen $500 miljard activum van vrije float. De vrije float is misschien $100 miljard, misschien. Dus $30 miljard op $100 miljard, de prijs zal stijgen.

Het zou zelfs geen tiende van 1% kunnen zijn. Wat als iedereen 1% deed, wat niet eens buitensporig is gezien het de best presterende activa zijn van de afgelopen drie jaar, vijf jaar, tien jaar, sinds de oprichting 14 jaar geleden?

Dus als ik een belegger ben of een fiduciaire ben voor beleggers, zoals een Individual Retirement Account (IRA), dan zou ik misschien een bepaald percentage in Bitcoin moeten stoppen als iedereen het doet. Dus op dat moment, wat als het 1% is? Nu hebben we het over $300 miljard op $100 miljard aan vrije float. Dat is een grote beweging, groot, echt enorm.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!