Shiba Inu (SHIB) laat bullish signaal zien – Op de rand van een golden cross!

De koers van de op één na grootste memecoin, Shiba Inu (SHIB), lijkt zich op te maken voor een significante beweging. Na een krachtige prijsstijging van 28% gedurende de afgelopen acht dagen, staat SHIB namelijk aan de poorten van een veelbelovende “golden cross”.

Voor degenen die niet bekend zijn met de term, is een golden cross een van de meest verwachte technische patronen in de handel. Dit doet zich voor wanneer een kortetermijn bewegend gemiddelde, meestal het 50-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (50 EMA), boven een langetermijn bewegend gemiddelde kruist, meestal het 200-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (200 EMA). Historisch gezien is dit in veel markten een bullish teken gebleken, wat duidt op het mogelijke begin van een langdurige opwaartse trend.

De stijging van SHIB gaat verder dan alleen percentages; het wordt ondersteund door tastbare verschuivingen in de marktdynamiek. Een aanzienlijke toename in handelsvolume, gecombineerd met een grotere liquiditeit en diepte van de markt, heeft SHIB de broodnodige momentum gegeven. Deze factoren hebben gezamenlijk de weg bereid voor het potentiële golden cross.

Maar waarom is dit belangrijk?

Vanuit het oogpunt van een handelaar zijn deze bewegende gemiddelden niet zomaar lijnen op een grafiek; ze vertegenwoordigen het onderliggende sentiment in de markt. Een golden cross suggereert dan ook dat het kortetermijnsentiment meer bullish wordt dan het langetermijnsentiment. Dit kan een nieuwe golf van investeerders en handelaren aantrekken die willen profiteren van een mogelijke opwaartse trend.

Het is echter belangrijk om op te merken dat, hoewel technische indicatoren krachtige hulpmiddelen zijn in het arsenaal van een handelaar, de wereld van cryptocurrency onvoorspelbaar blijft, met tal van factoren die van invloed zijn op de prijzen. Je moet er dus als investeerder niet direct van uitgaan dat een golden cross direct voor een prijsstijging zorgt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!