Bitcoin downtrend is momenteel al bezig, aldus DonAlt

Een ervaren handelaar die eerder dit jaar de crypto-move goed had voorspeld, is van mening dat de trend van Bitcoin (BTC) nu in het voordeel van de bears is verschoven. De pseudonieme crypto-analist DonAlt vertelde namelijk aan zijn 500.700 volgers dat Bitcoin in een beargebied is beland nadat het $30.000 als steun heeft verloren. Volgens DonAlt bevindt Bitcoin zich al in een gestage neerwaartse trend. Hij zei hierover het volgende:

“De daling is langzaam maar zeer consistent geweest, sommigen zouden dit chop noemen, maar ik zou het een neerwaartse trend noemen.

(boven) $30.000 = goed.

$20.000 = goed.

$27.000 = zou goed genoeg kunnen zijn voor een gokje.”

De crypto-strateeg voegt eraan toe dat Bitcoin sinds juni bearish is, maar hij merkt op dat de aanvraag van BlackRock voor een op de spot gebaseerd BTC exchange-traded fund (ETF) de top crypto asset een oppepper heeft gegeven. Hierover voegde DonAlt het onderstaande toe:

“We werden flink gered door BlackRock…

Als je denkt dat hun ETF binnenkort wordt goedgekeurd, kun je op dezelfde uitkomst wedden. Als je denkt dat het zal worden uitgesteld of geweigerd, moet je aanzienlijk lager mikken.”

Hoewel DonAlt momenteel bearish is op BTC, zegt hij dat de korte stijging van de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie boven $30.000 in de afgelopen 24 uur aangeeft dat de bulls nog niet uit de strijd zijn. De handelaar benadrukt dat Bitcoin de week moet afsluiten boven $30.000 om zijn bullish momentum te herwinnen:

“BTC-update:

Weekgrafiek nog steeds onder weerstand ($30.000).

Ik moet minstens daarboven sluiten voordat ik zelfs maar begin na te denken over opnieuw toewijzen.

Desalniettemin is het gebrek aan vervolg op de neerwaartse doorbraak (voorlopig) het eerste goede teken dat ik in weken heb gezien.”

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor $29.766.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!