Ethereum financiering is een web van misleiding?

In het hart van de ontwikkelingsgeschiedenis van Ethereum (ETH) staat een centrale entiteit genaamd ConsenSys, waarvan de connecties en activiteiten zijn onthuld door de gerenommeerde blockchain-expert, meneer Huber. Volgens hem is de financiering en ontwikkeling van Ethereum meesterlijk geweven door ConsenSys, een blockchain-softwaretechnologiebedrijf.

Web van misleiding?

Er wordt gezegd dat de wortels van ConsenSys teruggaan naar de Ethereum Initial Coin Offering (ICO), die naar verluidt zijn oprichting financierde. In een web van vermeende bedrog zou het bedrijf talloze lege vennootschappen hebben gebruikt om Ethereum te ontwikkelen, waarbij de identiteit van belangrijke investeerders en de route van financiering effectief werden verhuld om mogelijke zorgen in de doofpot te stoppen.

Het Zwitserse ConsenSys AG en zijn mede-oprichter, Joseph Lubin, hebben naar verluidt aanzienlijke rollen gespeeld bij het ondersteunen van de Ethereum Foundation door middel van belastingaftrekbare donaties in Zwitserland, wat bijdraagt aan het geheimzinnige financieringsverhaal.

Deze donaties werden vervolgens teruggestuurd naar de in de VS gevestigde entiteit, ConsenSys Inc., onder het mom van projectondersteuning om het Ethereum-ecosysteem te versterken – een zet die Huber vergeleek met “witwassen van geld”.

De controverse rond Joseph Lubin

Joseph Lubin, een centrale figuur in het Ethereum-verhaal, is niet onbekend met controverses rond financiële mechanismen. Lubin, mede-oprichter van Ethereum en hoofd van ConsenSys, heeft naar verluidt een integrale rol gespeeld bij het vormgeven van dit geraffineerde financieringsnetwerk.

Zijn naam is verweven met de discrete en strategische zetten die de ontwikkeling van Ethereum mogelijk hebben gemaakt, terwijl mogelijke publieke verontwaardiging of onderzoek werden vermeden. ConsenSys heeft een uitgebreide invloed binnen het Ethereum-ecosysteem behouden, waarbij de acties zich over de hele blockchain verspreiden.

De laatste steen is nog niet omgedraaid

De financiering en ontwikkelingsinvloed roepen vragen op over transparantie, verantwoordelijkheid en de aard van relaties binnen de cryptowereld. Naarmate het Ethereum-platform groeit, groeit ook de schaduw van ConsenSys, die een complex netwerk van organisaties en financieringsroutes belicht die ten grondslag liggen aan een van de meest significante blockchain-platforms ooit gecreëerd. Huber is dan ook gebrand om de waarheid boven te krijgen. Hij zei het volgende hierover op X:

“Er lopen al verschillende rechtszaken tegen ConsenSys in Zwitserland. Ik heb al een klokkenluiderswaarschuwing gemaakt voor de Ethereum Foundation – dat is alles wat ik kan doen als niet-betrokken partij in de stichting.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!