Deze malware vormen de grootste bedreigingen in de cryptomarkt, aldus BlackBerry

De cybersecurity-afdeling van de smartphonefabrikant BlackBerry heeft een lijst opgesteld van de meest voorkomende malware die momenteel bedreigingen vormen voor de cryptomarkt, zoals SmokeLoader, RaccoonStealer en Vidar.

SmokeLoader valt sinds 2011 de financiële sector aan, waardoor het wordt beschouwd als een van de oudste malware in de financiële branche. De malware wordt voornamelijk verspreid via exploitkits, in e-mailcampagnes en wordt aangeboden als legitieme applicaties.

RaccoonStealer en Vidar worden op zijn beurt gebruikt om gegevens te stelen van cryptocurrency-beurzen en wallets. Het bedrijf voegde eraan toe dat deze malwares momenteel op het dark web worden verkocht.

Een van de grootste cyberdreigingen voor de cryptobranche is echter RedLine-malware. Het bedrijf legde uit dat de clop-ransomware een van de meest voorkomende malware was die gericht is op banken en financiële instellingen.

BlackBerry vervolgde dat Linux het grootste doelwit is en adviseerde organisaties om regelmatig beveiligingspatches toe te passen. Het gaf aan dat hackers zich op Linux richten om computerbronnen te kapen en te gebruiken voor het minen van cryptocurrencies.

In het rapport benadrukte het bedrijf tevens een nieuwe soort malware, genaamd Atomic macOS, die zich richt op macOS-gebruikers, voornamelijk gebruikt om inloggegevens te verzamelen van onder andere privesleutels, browsers en crypto-wallets.

Al met al, is het dus belangrijk om altijd veiligheidsmaatregelen te nemen als gebruiker. Er zijn genoeg kapers op de kust, die wachten op een fout van jou als gebruiker. Zorg dus dat je altijd kijkt naar welk webadres je bezoekt en zorgt dat je nooit onnodige bestanden download.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!