DonAlt flipt bearish op Bitcoin en verwacht een daling

Een top handelaar die eerder dit jaar succesvol de cryptoboom bereden heeft, zei dat de Bitcoin (BTC) bulls niet langer de controle hebben over het toonaangevende digitale activum. De pseudonieme analist DonAlt vertelde aan zijn 499.300 Twitter-volgers dat hij nu bearish is over BTC.

Volgens de crypto-strateeg is het nu binnen de mogelijkheden dat BTC corrigeert tot wel $20.000, nadat het $30.000 als steun heeft verloren. Hij gaf hierover het onderstaande aan:

“Ik ben van neutraal naar bearish gegaan op de langere tijdsframes hier. Het is officieel weer een ‘wat dan ook’-markt, waarbij ik chop, rug pulls en algemeen gedoe verwacht, op zijn best, totdat we weer boven de $30.000 uitkomen. In het slechtste geval zie ik je bij $20.000.”

Volgens DonAlt zou $27.000 als steun kunnen fungeren voor Bitcoin, maar hij zou liever wachten tot BTC weer boven de $30.000 uitkomt. Hij voegde het volgende hieraan toe:

“Ik blijf nog steeds kijken naar $30.000 voor de eerste tekenen dat de bulls niet gecastreerd zijn, maar ze blijven teleurstellen. $27.000 is steun, maar niet goed genoeg voor mij om blind te bieden. Ik wacht liever tot we weer wat bull momentum krijgen. Er is niets veranderd, ik ben nog steeds bearish.”

Intussen blijft mede-analist Credible Crypto bullish op Bitcoin, ook al wordt het verhandeld onder $30.000. De analist zegt dat sinds Bitcoin vorig jaar een bodem heeft bereikt, het de gewoonte heeft om range-ondersteuningsniveaus te doorbreken voordat het steile rally’s in gang zet.

“We herhalen exact hetzelfde patroon bij elke accumulatie/consolidatie structuur sinds onze bodem op $15.000. Het is bijna tijd voor de volgende impuls.”

Kijkend naar de grafiek van Credible Crypto, lijkt hij te voorspellen dat Bitcoin een rally zal doormaken richting $38.000. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor $29.765.

De volatiliteit op de crypto-markt blijft handelaren bezighouden, met tegenstrijdige meningen over de richting van Bitcoin. DonAlt’s bearish kijk op BTC weerspiegelt de onzekerheid, terwijl Credible Crypto optimisme toont met het oog op een mogelijke rally. De komende periode zal cruciaal zijn om te zien of Bitcoin weerstand kan bieden en een nieuwe opwaartse trend kan vinden te midden van de fluctuerende prijzen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!