Er is nog hoop voor de bulls. Dit niveau moet Bitcoin vasthouden!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De prijs van Bitcoin (BTC) ligt relatief vlak en beweegt erg traag. Dit is niet ongebruikelijk gedurende de zomervakantie. Mensen zijn nou eenmaal meer met andere dingen bezig in de vakantieperiode en vaak is het ook te warm om de hele dag maar achter de PC te hangen. Ik heb vandaag twee scenario’s in kaart gebracht die op tafel liggen. Beiden zijn bullish, maar de ene corrigeert wat dieper dan de ander. Ik heb voor nu nog geen reden om echt met bearish ideeën aan de slag te gaan, dus ik blijf omhoog kijken!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Scenario 1:

Het lijkt onwaarschijnlijk, omdat de lokale trend omlaag lijkt te wijzen, maar dit is wel hoe een dergelijk patroon ontstaat. Dit noemt men de Power Of 3 of PO3. Na een lange fase van zijwaartse prijsactie (accumulatie) volgt een breakdown (manipulatie). Mensen raken in de veronderstelling dat we lagere prijzen gaan opzoeken en verkopen of gaan short. Wat volgt is een verrassende stijging, de zogenaamde expansie, soms ook distributie genoemd binnen dit model. Mocht dit uitspelen kunnen we ons op gaan maken voor $32.400 en mogelijk hoger.

Indien we dit scenario in leven willen houden is het van groot belang dat we de monday’s low op $28.851 gaan vasthouden. Idealiter gaan we sterkte vormen na het ophalen van de monday’s low, om vervolgens in de range terug te keren. Doen we dat niet, moeten we sterk rekening houden met een veel diepere correctie.

Scenario 2:

Dit scenario zien we liever niet, want daarmee neemt ook het risico toe dat een bullish scenario wordt geïnvalideerd. Je wil namelijk zo hoog mogelijk zien vast te houden. Maar het past wel binnen het bullishe idee. Een sterke impuls omhoog, slow bleed naar beneden en dan de volgende impuls eroverheen, naar nieuwe highs. Dit scenario is zeker mogelijk en is iets waar ik ook sterk rekening mee houd. Ook dan kijk ik naar nieuwe highs en veel hogere prijzen.

Conclusie

Kortom, er zijn nog genoeg redenen om bullish te zijn. Wel is het belangrijk dat we de low op $24.779 niet gaan verliezen. Doen we dat wel kunnen al deze bullish ideeën van tafel en gaan we een langere fase van omlaag trenden tegemoet, vrees ik. Tot zover de update. Ik zie je in de volgende! Fijn weekend!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!