Meta blijft geloven in Metaverse ondanks verliezen

Meta’s metaverse-gerelateerde divisie, Reality Labs, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een operationeel verlies geleden van $3,7 miljard, maar het bedrijf heeft aangegeven dat het “volledig toegewijd” blijft aan de ontwikkeling van de metaverse.

De eenheid behaalde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van $276 miljoen, wat een daling is ten opzichte van de $452 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, volgens de meest recente kwartaalcijfers van Meta die op woensdag werden vrijgegeven.

“Terwijl onze investeringen in AI doorgaan, blijven we ook volledig toegewijd aan de visie van de metaverse,” zei Meta-CEO Mark Zuckerberg tijdens een earnings call, daarnaast voegde hij toe:

“We werken al vele jaren parallel aan deze twee belangrijke prioriteiten, en op vele manieren overlappen en vullen ze elkaar aan.”

Susan Li, Chief Financial Officer van Meta, meldde dat Reality Labs’ uitgaven in het tweede kwartaal $4 miljard bedroegen, “een stijging van 23% als gevolg van het terugdraaien van verliesreserves van Reality Labs in Q2 van vorig jaar, evenals de groei van personeelsgerelateerde kosten.”

Het verlies van $3,7 miljard in het tweede kwartaal volgde op een verlies van $4 miljard in het vorige kwartaal en $2,8 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Metaverse blijft een focus Ondanks de zware verliezen zei Zuckerberg dat het bedrijf nog steeds gelooft in het potentieel van zowel de metaverse als AI. Zo zegt Zuckerberg:

“Ik heb op een aantal van deze oproepen gezegd dat de twee technologische golven waarop we surfen, AI op korte termijn zijn en de metaverse op de langere termijn.”

In totaal rapporteerde Meta een winst van $7,79 miljard voor het kwartaal, een stijging van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet groeide met 11% op jaarbasis tot $32 miljard in het kwartaal. Het aandeel van Meta sloot tevens 1,39% hoger op woensdag en steeg met 6,89% in de after-hours trading.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!