Bitcoin is een “betere, veiligere technologie” dan fiatvaluta, aldus Tim Draper

De Amerikaanse durfkapitalist Tim Draper voorspelde dat de prijs van Bitcoin (BTC) in de toekomst zal stijgen vanwege de voordelen van de cryptocurrency ten opzichte van fiatvaluta.

De miljardair beweerde in 2020 dat de COVID-19-pandemie rampzalige gevolgen zou hebben voor de wereldeconomie, maar dat het een bloeiende factor zou zijn voor BTC. Het belangrijkste digitale activum bereikte het jaar daarop een recordhoogte van bijna $70.000, terwijl een financiële crisis en recordinflatie veel regio’s over de hele wereld troffen.

Waarom BTC beter is volgens Draper

Een van de grootste voorstanders van Bitcoin – Tim Draper – heeft onlangs zijn steun voor het actief nogmaals aangegeven in een interview met Fox Business.

Hij gelooft dat het boven fiat zal uitstijgen vanwege de voordelen ten opzichte van de dollar en andere valuta’s. Een tekortkoming van nationale valuta’s is dat ze worden gecontroleerd door een bank of een overheid, terwijl het netwerk van BTC wordt beveiligd door “honderdduizenden knooppunten”, hij voegde hieraan toe:

“Het hebben van een bank en een overheid die beslist welke valuta goed is, is niet zo effectief als het hebben van een Bitcoin waar je een vertrouwde derde partij hebt die bestaat uit honderdduizenden knooppunten die controleren of de transactie correct is uitgevoerd.”

Het is vermeldenswaard dat centrale banken ook de voorraad fiatgeld kunnen beïnvloeden door enorme hoeveelheden bij te drukken.

De Federal Reserve drukte bijvoorbeeld biljoenen dollars in 2020 en 2021 om de gevolgen van de coronavirusuitbraak aan te pakken. Hoewel deze maatregel in het begin enigszins nuttig was, werd het later een van de oorzaken van de recordinflatie in de VS.

Ondertussen heeft Bitcoin een vastgestelde maximale voorraad van 21 miljoen munten die ooit zullen bestaan. Veel voorstanders denken dat dit de troef van het actief is tegen inflatie. Bovendien zou de gedecentraliseerde aard (het feit dat geen enkele bankinstelling of overheid het kan controleren) het aantrekkelijker kunnen maken voor mensen dan fiatvaluta, waarvan de voorraad constant wordt aangepast door gecentraliseerde autoriteiten. Draper concludeerde:

“Dus ik denk dat het gewoon een betere, veiligere technologie is, en uiteindelijk zal de rest van de wereld aan boord komen.”

Draper heeft niet altijd gelijk gekregen

De Amerikaanse miljardair heeft niet altijd gelijk gehad met zijn voorspellingen over de toekomstige waarde van Bitcoin. Hij voorspelde in 2021 dat BTC tegen het einde van vorig jaar zou stijgen naar $250.000, terwijl hij in 2020 suggereerde dat het actief dat mijlpaal begin 2023 zou bereiken. Ondanks de aanzienlijke prijsstijging in de afgelopen drie jaar, kwam Bitcoin nergens in de buurt van het doel van $250.000.

Draper zei dan ook in een recente tweet dat “we nog even moeten wachten (misschien 2 jaar)” voordat BTC naar dat niveau stijgt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!