Ripple gaat zich richten op Amerikaanse klanten

Ripple, een cryptocurrency- en remittance-servicesbedrijf, verwacht zijn diensten aan Amerikaanse bedrijven te gaan aanbieden na een recente uitspraak waarin wordt bepaald dat de XRP-token op zichzelf niet “noodzakelijkerwijs een effect” is. Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer (CLO) van Ripple, verklaarde dat het bedrijf hoopt deze kwartaal met mogelijke klanten te gaan praten.

Ripple is hoopvol over zakelijke kansen in de Verenigde Staten

Na de baanbrekende uitspraak waarin werd bepaald dat XRP, de token die door het bedrijf wordt gebruikt in sommige van zijn oplossingen, niet “noodzakelijkerwijs een effect” is, verwacht Ripple dat zijn zakelijke kansen in de VS zullen toenemen. In een interview met CNBC legde Ripple CLO Stuart Alderoty uit dat het bedrijf klaar was om potentiële klanten te benaderen die hun oplossingen willen integreren.

Alderoty zei:

“Ik denk dat we hoopvol zijn dat deze beslissing financiële instellingen of potentiële klanten het vertrouwen zal geven om in ieder geval binnen te komen en het gesprek aan te gaan over welke problemen zij ervaren in hun bedrijf, echte problemen in termen van waardeoverdracht over de grenzen heen zonder het betalen van absurde kosten.”

Ripple is gespecialiseerd in oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen en biedt liquiditeit voor crypto-naar-fiat en fiat-naar-crypto hubs.

Het bedrijf heeft ook een platform ontworpen voor centrale bank digitale valuta (CBDC) en stablecoins. De Republiek Palau heeft zich aangesloten bij Ripple om dit platform te gebruiken voor het uitgeven van zijn CBDC.

Terugkeer naar zakendoen

Alderoty legde verder uit dat hij hoopvol was om na de afloop van de strijd van het bedrijf tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klanten in de VS te krijgen. Deze rechtszaak kostte Ripple naar schatting $200 miljoen.

Hij zei:

“Hopelijk zal dit kwartaal veel gesprekken in de Verenigde Staten met klanten opleveren, en hopelijk zullen sommige van die gesprekken daadwerkelijk uitmonden in echte zaken.”

Het grootste deel van de omzet van het bedrijf komt van klanten buiten de VS, maar ongeveer de helft van zijn 900 medewerkers is nog steeds in het land gevestigd, aldus Alderoty.

Als gevolg van deze baanbrekende uitspraak werd XRP opnieuw genoteerd op sommige beurzen in de VS, waaronder Coinbase, dat het in januari 2021 van de beurs haalde vanwege de rechtszaak. Andere in de VS gevestigde beurzen, zoals Kraken en Bitstamp USA, volgden het voorbeeld van Coinbase.

Niettemin moet Ripple nog steeds een schikking treffen met de SEC over de zogenaamde “institutionele verkopen” van XRP die het bedrijf rechtstreeks aan zijn klanten heeft gedaan, wat neerkomt op meer dan $700 miljoen. Hierover verklaarde Alderoty dat het geen invloed zou hebben op het bedrijfsleven van het bedrijf, aangezien de meeste huidige klanten buiten de VS zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!