Coinbase en Binance ondersteunen weer handel XRP

Coinbase, Binance.US en andere topcryptovalutabedrijven herstellen de handelsondersteuning voor XRP na de baanbrekende uitspraak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de rechtszaak tegen Ripple Labs.

De belangrijkste Amerikaanse cryptovalutabedrijven Coinbase en Binance.US hebben respectievelijk op donderdag en een dag later XRP opnieuw opgenomen.

Beide beurzen hadden enkele weken na de start van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple in 2020 de handel in XRP opgeschort.

Ze zijn niet de enige beurzen die XRP-ondersteuning voor Amerikaanse gebruikers herstellen. Kraken en Bitstamp hebben ook op donderdag het activum opnieuw genoteerd, en Gemini zei dat het “de notering van XRP voor zowel spot- als derivatenhandel onderzoekt”.

De SEC beweerde dat Ripple XRP verkocht als een niet-geregistreerde effect, maar rechter Analisa Torres zorgde op donderdag voor opschudding in het cryptosysteem toen ze oordeelde dat de geautomatiseerde, open marktverkopen van XRP door het betalingsbedrijf uit San Francisco geen effectverkopen waren.

Ze gaf echter de SEC gelijk in haar bewering dat de directe verkoop van XRP door Ripple aan institutionele deelnemers wel een effectenemissie vertegenwoordigde. De rechtbank is van plan om op een later tijdstip een aparte order uit te vaardigen waarin een datum voor het proces tussen Ripple en de SEC wordt vastgesteld.

XRP wordt verhandeld voor $0,720 op het moment van schrijven. De cryptovaluta, die op de vijfde plaats staat wat betreft marktkapitalisatie, is sinds donderdagochtend bijna 52% gestegen, maar de afgelopen 24 uur met 9,62% gedaald.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!