Ripple CEO reageert op uitspraak en roept op voor duidelijke regulering

De CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, heeft in een nieuw interview met CNBC aangegeven dat de baanbrekende uitspraak, in haar zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder een reality check gegeven heeft.

Garlinghouse gaf aan dat de uitspraak van rechter Analisa Torres – waarin ze aangaf dat Ripple’s geautomatiseerde, open-marktverkopen van XRP niet gezien worden als effecten – een enorme overwinning is voor de cryptomarkt. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat dit een enorme overwinning is, niet alleen voor Ripple, maar voor de hele industrie. Ik denk dat het de eerste keer is dat de SEC een cryptozaak heeft verloren en het geeft echt een deel van het verhaal en de opmerkingen van de SEC weer die ze publiekelijk maken over al deze digitale activa die effecten zijn, het trekt dat in twijfel en onder druk, op een zeer goede manier.”

De CEO roept de wetgevers op om duidelijke cryptorichtlijnen op te stellen, aangezien het geen zin heeft om de industrie te reguleren door middel van handhavingsmaatregelen. Hij vervolgde met:

“Hopelijk drijft [de uitspraak] ook het wetgevingsproces aan, omdat het geen zin heeft om [de industrie] te reguleren door middel van handhaving, maar laten we hierover duidelijke wetten hebben die verkeersregels voor alle ondernemers mogelijk maken.”

Garlinghouse zei ook dat de talrijke handhavingsacties van de SEC de innovatie binnen de digitale activa-industrie hebben tegengehouden. Hij sloot af met:

“Ik denk dat je een ongelooflijk aantal use-cases zult zien voor [blockchain] technologie. Het hebben van duidelijke verkeersregels maakt investeringen mogelijk, stelt ondernemers in staat om in te leunen. Ik denk dat de SEC gewoon ongelijk heeft gehad op het gebied van wetgeving en innovatie hier in de Verenigde Staten echt heeft onderdrukt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!