Oud-SEC-voorzitter: Bitcoin ETF’s zouden goedgekeurd moeten worden

De Bitcoin-markt heeft onlangs een solide ontwikkeling doorgemaakt, omdat voormalig voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, zijn steun heeft uitgesproken voor de goedkeuring van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze goedkeuring zou mogelijk een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin (BTC) kunnen signaleren en grote spelers kunnen leiden naar het digitale goud.

SEC moet Bitcoin ETF’s goedkeuren

In een recent gesprek met CNBC gaf Jay Clayton, de voormalige voorzitter van de SEC, aan dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF “moeilijk te negeren” zou zijn. Verder bood Clayton zijn inzichten over de significante vooruitgang in de digitale activabranche en legde hij uit waarom het opzetten van een regelgevend kader zo’n goedkeuring voordelig zou maken.

Terugkijkend op de begindagen van Bitcoin beschreef Clayton het als een verre, op de detailhandel gerichte markt die weinig leek op het hart van financiële systemen. Hij gaf toe dat hij aanvankelijk sceptisch was over de Bitcoin-markt en schreef dit toe aan zorgen over dubieuze praktijken zoals washtrading en mogelijke marktmanipulatie.

Jay Clayton, die van mei 2017 tot december 2020 diende als voorzitter van de SEC, stond tijdens zijn ambtstermijn bekend om zijn voorzichtige benadering van cryptocurrencies. Zijn recente verklaring ter ondersteuning van Bitcoin ETF’s markeert een belangrijke verschuiving in zijn standpunt en heeft geleid tot uitgebreide discussies binnen de cryptogemeenschap en de financiële sector.

Toch erkende Clayton de opmerkelijke vooruitgang die de branche heeft geboekt, met name op het gebied van institutionele beleggingen. Het feit dat gevestigde bedrijven nu Bitcoin adopteren, geeft blijk van een groeiend vertrouwen in de regelgevende waarborgen en handelsmogelijkheden van de cryptosector.

Heeft Bitcoin daadwerkelijk een rooskleurige toekomst?

De toename van voorstellen voor Spot Bitcoin ETF’s dit jaar is een opmerkelijke ontwikkeling en markeert een verschuiving in het standpunt van traditionele financiële instellingen. Belangrijke spelers zoals BlackRock en Fidelity hebben, ondanks eerdere afwijzingen, hun toewijding en optimisme getoond door opnieuw Bitcoin ETF’s aan te vragen. De uiteindelijke uitkomst van deze voorstellen hangt echter af van de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om ze al dan niet goed te keuren. Clayton zei hierover het volgende:

“Het feit dat we deze instellingen hebben die de markten beter kennen dan wie dan ook en zeggen dat we onze reputatie erachter gaan zetten, vind ik behoorlijk opmerkelijk. Wat de instellingen betogen, is dat die verschillen zijn verdwenen en dat het spotproduct minder remmend en efficiënter is voor de investeerders.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!