Meer en meer mensen praten over XRP, volgens statistieken

On-chain gegevens verzameld door Santiment, een analytisch platform, laten zien dat er meer mensen praten over XRP, de inheemse token van de XRP Ledger (XRPL), volgens statistieken verzameld op 10 juli. Volgens hun beoordeling zal de piek in sociale discussies, wat resulteert in een hogere sociale dominantie, hoogstwaarschijnlijk vraag genereren naar de altcoin, wat de prijs weer opdrijft.

De stijging van de sociale dominantie van XRP is de hoogste sinds mei en suggereert dat het marktsentiment kan veranderen. Ondanks deze toename is de XRP koers relatief stabiel gebleven en wist niet boven de $0,50 uitbreken, een psychologisch reactieniveau.

Stijgende sociale dominantie van XRP, zal de prijs stijgen?

In de afgelopen weken toont Santiment-gegevens aan dat het sociale volume van XRP, afkomstig van activiteit op sociale media, relatief laag is geweest. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waarvan de belangrijkste het gebrek aan belangrijke updates is over het juridische geschil tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Naast het geschil tussen het blockchainbedrijf en de toezichthouder, die de laatste dagen strenger is opgetreden tegen cryptobedrijven, zijn de cryptoprijzen zwak geweest en XRP is daarop geen uitzondering. Hoewel de munt stabiel is, slaagden de bulls er niet in om de prijzen boven het niveau van $0,58 te duwen.

Door de huidige stijging in sociale dominantie echter te vergelijken met eerdere gevallen in mei, vestigt Santiment de aandacht op de correlatie tussen verhoogde sociale activiteit en prijsstijgingen van XRP. Toen de sociale dominantie van XRP in mei piekte op 7,4%, merkte het analytische platform op dat de prijzen in tandem stegen.

Ondertussen, wanneer de sociale dominantie van XRP in mei afnam, daalde ook de prijs. Daarom, hoewel de sociale dominantie van XRP in het begin van juli stabiel is, moet nog blijken of de bulls terugkeren en de prijs opdrijven naar de liquidatielijn van $0,60.

Op dit moment is XRP ongeveer 20% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van de eerste helft van 2023. De belangrijkste ondersteuning bevindt zich rond $0,45, wat de laagste stand van juni 2023 markeert.

Bullish signalen voor de munt

Volgens Santiment kan de stijgende sociale dominantie van XRP in de huidige omgeving, waarin prijzen zwak zijn, aangeven dat bulls mogelijk ondersteuning zullen bieden in de komende sessies. Dit kan op zijn beurt optimisme en momentum injecteren, gezien de recente angst, onzekerheid en twijfel (FUD) in de crypto-industrie, voornamelijk als gevolg van de rechtszaken van de SEC tegen twee van ’s werelds meest populaire cryptocurrency-beurzen, Binance en Coinbase, in juni.

De SEC beweert tevens dat ADA, de inheemse valuta van Cardano, en ALGO, de token die het Algorand-ecosysteem aandrijft, onder geregistreerde effecten vallen, samen met andere munten. Dit alles zorgt ervoor dat investeerders huiveriger zijn om de markt te betreden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!