BlackRock ETF-effect aanwezig, aldus on-chain analist

On-chain analist William Clemente heeft aangegeven dat Amerikaanse investeerders massaal in Bitcoin (BTC) zijn gestapt sinds het nieuws over de aanvraag van het exchange-traded fund (ETF) van BlackRock de aandacht trok.

In een nieuw interview met BTC-bull Anthony Pompliano zei Clemente dat er drie bewijzen zijn die suggereren dat in de VS gevestigde instellingen actief de crypto koning aan het accumuleren zijn sinds BlackRock zijn aanvraag voor een op Bitcoin gebaseerde ETF aankondigde. Clemente kijkt naar de verschillende handelssessies gedurende de dag en wijst op de verhoogde activiteit van marktdeelnemers in de VS. Het onderstaande werd door hem aangegeven:

“We kunnen zien dat de ETF-handel volop aan de gang is in verschillende aspecten. Maar wie heeft deze handel voornamelijk uitgevoerd? Het lijkt erop dat het Amerikaanse entiteiten zijn…

Er zijn twee dingen die ik beschouw als bewijs hiervan. Ten eerste is er wat de cumulatieve opbrengst per sessie wordt genoemd, die we kunnen bekijken aan de hand van Velo-gegevens… We hebben het opgesplitst in de EU, APAC en vervolgens de Amerikaanse handelssessies. Wat we kunnen zien is dat vooral sinds de aanmelding van BlackRock, maar zelfs iets daarvoor, de VS actiever BTC heeft geboden in vergelijking met die andere handelssessies.”

Clemente zei ook dat Bitcoin “marginaal hoger” wordt verhandeld op Coinbase in vergelijking met andere exchanges, wat wijst op de grotere betrokkenheid van Amerikaanse bedrijven.

Tot slot houdt de on-chain analist ook nauwlettend de openstaande futures van Bitcoin op de Chicago Mercantile Exchange (CME) in de gaten. Volgens Clemente is het openstaande futuresbelang van Bitcoin op de wereldwijde derivatenmarkt explosief gestegen sinds de aanvraag van BlackRock’s ETF, wat aangeeft dat Amerikaanse instellingen meer blootstelling aan BTC krijgen. Hierover zei hij het volgende:

“Het laatste bewijsstuk is ook het kijken naar het openstaande futuresbelang van CME. Dit kijkt naar het totale aantal openstaande futurescontracten op de CME. Wie handelt er meestal op de CME? Het zijn geen cryptogokkers die op hefboom willen speculeren. Het zijn Amerikaanse traditionele bedrijven. We kunnen een duidelijke stijging zien in het openstaande futuresbelang van CME na de BlackRock ETF (aanvraag), ongeveer een miljard dollar aan openstaande futuresbelangen is in die periode toegevoegd.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $30.357.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!