Pentoshi voorspelt ook een Ethereum ETF vanuit BlackRock

Crypto-influencer Pentoshi zorgde voor opschudding in de crypto-gemeenschap met een tweet waarin hij suggereerde dat als investeerders enthousiast zijn over het potentiële BlackRock Bitcoin exchange-traded fund (ETF), ze ook een Ethereum ETF kunnen verwachten.

De tweet van Pentoshi benadrukte de aantrekkingskracht van opbrengsten voor de oudere demografie en stelde het idee voor van een Ethereum ETF die staking omvat, waarbij bewaarders een deel van de beloningen krijgen, wat een win-winsituatie zou zijn voor investeerders.

Pentoshi noemde ook de waarschijnlijkheid dat deze ETF binnen de komende paar jaar werkelijkheid wordt. In reactie hierop voegde de bekende analist Adam Cochran zich in het gesprek en uitte speels zijn onenigheid met de verwijzing naar oud zijn, maar erkende de geldigheid van de verklaring van Pentoshi.

De daaropvolgende Twitter-thread toonde echter diverse perspectieven van verschillende crypto-enthousiastelingen. Een gebruiker bekritiseerde het idee dat BlackRock papieren Bitcoin zou aanbieden en benadrukte het belang van eigen bewaring in het crypto-ecosysteem. De reageerder benadrukte dat controle over eigen privésleutels zorgt voor het bezit van cryptocurrencies.

Een andere gebruiker bracht zorgen naar voren over de mogelijke controle van BlackRock over Ethereum en suggereerde dat een ETH ETF de vermogensbeheergigant aanzienlijke invloed zou kunnen geven over het Ethereum-netwerk.

Hoewel bestaande ETH-houders er financieel baat bij zouden kunnen hebben, stelde de reageerder de vraag of het netwerk onder dergelijke omstandigheden een centrale bank digitale valuta (CBDC) zou worden. Een andere gebruiker was echter van mening dat Ethereum, met zijn unieke parameters, het potentieel heeft om de komende jaren een beter rendement op investering te bieden dan Bitcoin.

Desalniettemin hebben crypto-experts, een optimistische kijk gehouden op de interesse van BlackRock in de crypto-industrie. Sommigen hebben betoogd dat zelfs 0,3% van de $10 biljoen van BlackRock genoeg zou zijn om elke Bitcoin op beurzen te kopen, wat een optimistisch sentiment voedt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!