Bitcoin-liefhebbende burgermeester stelt zich kandidaat voor president van de VS

Francis Suarez, momenteel actief als de burgemeester van Miami, heeft zich kandidaat gesteld om president van de Verenigde Staten te worden. Hij wordt kandidaat van de Republikeinse partij en probeert bekende namen als Donald Trump en Ron DeSantis te verslaan.

Suarez is met zijn deelname, de derde persoon uit Florida die zich kandidaat gesteld heeft voor de komende verkiezingen. Opvallend is echter dat hij een uitgesproken voorstander van Bitcoin (BTC) is. Zijn administratie heeft dan ook een tal van initiatieven geïntroduceerd die gericht zijn op het actief. Hij werd ook de eerste Amerikaanse politicus die zijn salaris in BTC ontving in plaats van in fiat-valuta.

De nieuwste kandidaat is een Bitcoin-supporter

Met de komst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 doen steeds meer individuen mee aan de race om de volgende politieke leider van de natie te worden. Een recente aanvraag toonde aan dat de laatste die dit doet de 45-jarige Francis Suarez is, die momenteel zijn tweede termijn als burgemeester van Miami uitzit.

Onder zijn heerschappij heeft het financiële hart van Florida een enigszins digitale revolutie ondergaan. Zo digitaliseerde zijn kabinet het proces van het verkrijgen van een vergunning om een ​​bedrijf te starten, waardoor de stad veel aantrekkelijker werd voor ondernemers en investeerders.

Suarez is groot voorstander van de cryptocurrency-industrie, met name Bitcoin. De politicus, die een deel van zijn vermogen in BTC investeerde en zijn salaris ontving in het primaire digitale activum, zei eerder dat de stad er 1% van haar schatreserves in zou kunnen investeren.

De administratie van de burgemeester heeft ook overwogen om Bitcoin te accepteren als betalingsmethode voor belastingen en ambtenarenlonen.

Suarez geniet een solide steun in Miami en won bijna 80% van de stemmen bij de laatste burgemeestersverkiezingen. Hij doet echter als underdog mee aan de wedstrijd voor een leider van de Verenigde Staten, aangezien hij voormalig president Donald Trump en de gouverneur van Florida – Ron DeSantis – moet verslaan om kandidaat van de Republikeinse Partij te worden.

De Democraten hebben ook een BTC-supporter

Net als hun rivalen hebben de Democraten ook een kandidaat die zijn genegenheid voor Bitcoin heeft getoond, en zijn naam is Robert F. Kennedy Jr. (neef van voormalig president John F. Kennedy).

Hij bekritiseerde onlangs de Federal Reserve omdat deze tussen 2008 en 2022 met verschillende banken samenwerkte om duizelingwekkende bedragen aan Amerikaanse dollars te drukken, waardoor het financiële systeem van de VS negatief werd beïnvloed. Kennedy gelooft dat Bitcoin als reddingsboot kan dienen te midden van de doordrenkte turbulentie:

“Cryptocurrencies zoals Bitcoin geven het publiek een ontsnappingsroute uit de splatterzone wanneer deze bubbel steevast barst. Dus het Witte Huis spant samen met de bankiers om ons allemaal gevangen te houden in de luchtbel van winstbejag en controle.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!