Burgemeester van Miami ontvangt salaris nog steeds in Bitcoin

Momenteel wordt het World Economic Forum (WEF) gehouden in Davos. Het evenement wordt echter overgenomen door cryptocurrency-bedrijven die aandringen op snelle acceptatie van digitale valuta. Tegelijkertijd nemen prominente persoonlijkheden binnen de crypto-wereld publiekelijk hun standpunten in en delen hun ervaringen. Tot deze groep behoort ook de burgemeester van Miami, Francis Suárez.

Suárez benadrukte in het bijzonder tijdens een WEF-panel dat hij nog steeds zijn salaris in Bitcoin (BTC) ontvangt, zelfs na de ineenstorting van de TerraUSD-stablecoin en het bearish sentiment dat de crypto-markt al maanden lang beheerst. Dit meldde NDTV Profit op 25 mei. Hij legde uit:

“Ik zal voor de goede orde opmerken dat het niet mijn enige salaris is. Het is een andere beslissing dan wanneer een persoon zou besluiten om zijn salaris in Bitcoin te nemen als het de enige bron van inkomsten voor hem zou zijn.”

De burgemeester van Miami besloot vorig jaar naar verluidt voor het eerst zijn salaris in Bitcoin te ontvangen. Tegelijkertijd waarschuwde hij voor het hoge risico en de volatiliteit die gepaard gaan met betrokkenheid bij dergelijke activa.

Crypto-activa bezit over de wereld

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft ondertussen onthuld dat maar liefst 1 op de 10 huishoudens in de eurozone crypto-activa bezat. Hierbij is er weinig verschil tussen rijke- en arme huishoudens.

In januari 2022 werd een onderzoek geciteerd van betalingsplatform, Paysafe, waaruit bleek dat 55% van de crypto-holders in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zeiden dat ze hun salaris liever in digitale activa wilden ontvangen.

De Federal Reserve van de Verenigde Staten heeft daarnaast onthuld dat vanaf 2021 12% van de Amerikaanse volwassenen crypto in bezit had. Dit bleek vanuit een onderzoek van de centrale bank met de naar “Economic Well-Being of U.S. Households in 2021”.

Daarentegen is het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uiterst voorzichtig met betrekking tot deze activa. De belangrijkste waarschuwing in een Davos-panel werd gegeven tegen het verwarren van crypto-producten met valuta’s. Volgens het IMF kunnen cryptocurrencies niet als valuta worden beschouwd vanwege het ontbreken van een soevereine garantie als ondersteuning.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!