SEC acties zorgen voor angst: Ruim $1 miljard van beurzen gehaald in 7 dagen

Er zijn inmiddels alweer 7 dagen verstreken sinds Binance werd geconfronteerd met een rechtszaak vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en 6 dagen sinds Coinbase slachtoffer werd van een soortgelijke actie. Als gevolg van deze gebeurtenissen is er een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) teruggetrokken uit beurzen, waarbij gegevens aantonen dat bijna $1 miljard aan ETH en BTC is verwijderd van gecentraliseerde handelsplatforms.

Volgens gegevens verzameld van CryptoQuant werden er op de dag voor de rechtszaak van Binance 2,155 miljoen BTC aangehouden op gecentraliseerde handelsplatforms. Sindsdien is er echter 22.263 BTC teruggetrokken, ter waarde van $574,15 miljoen op het moment van schrijven.

Een vergelijkbare trend is zichtbaar bij Ethereum, aangezien er vorige week op zondag 15,96 miljoen ETH in bezit waren van beurzen op 4 juni 2023. Op dit moment is dat aantal gedaald tot 15,72 miljoen Ether, wat erop wijst dat ongeveer 241.366 ETH ter waarde van $422,78 miljoen is opgenomen.

In totaal is er de afgelopen week, alleen al aan BTC en ETH, $996,94 miljoen aan waarde teruggetrokken van gecentraliseerde handelsplatforms. Echter was niet elke beurs getuige van een daling van hun reserves.

In tegenstelling tot Binance, heeft Coinbase deze week ongeveer 2.959 BTC aan reserves toegevoegd. Na Coinbase ontving Bitfinex stortingen van 1.556 BTC, OKX voegde 3.772 BTC toe aan zijn reserves, en Gemini zag een toestroom van ongeveer 1.070 BTC binnen de afgelopen week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!