Als Bitcoin dit niveau overwint, zullen deze twee altcoins profiteren, aldus analist

De veel gevolgde Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe heeft aangegeven dat, mits Bitcoin (BTC) een belangrijk prijsniveau kan overwinnen, dat twee grote altcoins kans maken op een stijging.

De handelaar vertelde aan zijn ruim 655.000 volgers op Twitter aangegeven dat de Bitcoin koers tot boven de $26.800 moet stijgen om kans te maken op rally. Als dit gebeurt, kunnen de twee grote altcoins XRP en LTC profiteren. Hij gaf het volgende aan:

“Het lagere timeframe voor BTC is vrij eenvoudig.

We moeten $26.800 doorbreken om hier een vervolg te krijgen.

Dat betekent dat als we dat niveau breken en omdraaien, er $27.500 op het spel staat, maar hoogstwaarschijnlijk $28.000 & breakouts op XRP en LTC.”

De analist ging verder door dieper in de prijsbeweging van BTC te duiken en voorspelde dat als BTC zijn huidige niveaus kan vasthouden, het een groene zomer tegemoet gaat. Hij tweette het volgende:

“Geweldige hertest voor Bitcoin, en als de weekgrafiek zo sluit, hebben we een sluiting boven de 200-Week MA (voortschrijdend gemiddelde) en EMA (exponentieel voortschrijdend gemiddelde).

Dat zou betekenen dat we volgende week omhoog gaan en dat er in de zomer groene cijfers komen.”

Kijkend naar altcoins als geheel, gelooft Van de Poppe dat de altcoin-markten zich op een cruciaal moment bevinden. Hij zei hierover het onderstaande:

“De totale altcoin-marktkapitalisatie van crypto staat ook hier op de rand van een belangrijk punt.

Sluiting boven MA en EMA van 200 weken -> goed teken.
Sluiten eronder -> er komt nog meer pijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!