Binance CEO waarschuwt medewerkers voor chatlogs

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat sinds de lancering van afzonderlijke opeenvolgende rechtszaken tegen Binance en Coinbase in de schijnwerpers, waarin het beweerde dat beide crypto-entiteiten de Amerikaanse effectenwetgeving hebben overtreden.

Bovendien stelde de commissie dat Binance klantengelden heeft vermengd, terwijl Coinbase zijn bedrijfsactiviteiten heeft vermengd. De SEC heeft ook een reeks cryptocurrencies in beide rechtszaken aangeduid als effecten.

Sinds de aanklachten heeft Binance.US stappen ondernomen om enkele van de genoteerde tokens en zijn OTC-handelsplatform van de lijst te halen. Ondertussen blijft Coinbase zijn standpunt handhaven en is het bereid om de confrontatie met de commissie aan te gaan.

Binance CEO spreekt met medewerkers over de rechtszaak

Op 8 juni werd de e-mail van Binance CEO Changpeng Zhao, ook wel bekend als CZ, aan zijn medewerkers gelekt. Hierin sprak hij over de SEC-rechtszaak tegen hem, het bedrijf en zijn Amerikaanse tak – Binance.US. De CEO waarschuwde dat het eerste waar de regelgevers naar zouden kijken, de chatlogs van de medewerkers van het bedrijf zouden zijn. Hij beweerde ook dat deze chats op een dag in de rechtszaal of op internet zouden kunnen verschijnen.

De waarschuwing kwam nadat de SEC enkele van de chatlogs tussen topmanagers van Binance aanhaalde. In de chats spraken de managers over het dumpen van BNB en de risico’s van het vasthouden ervan, en andere zaken met betrekking tot regelgeving. Zhao beweerde dat deze chats “extreem schadelijk zijn voor onze reputatie (en die van hen)”. De CEO benadrukte ook dat het bedrijf zelf de chatlogs niet controleert en beweerde verder dat dit ook voor hem de eerste keer was. Hij besloot door te zeggen:

“Terwijl we mogelijk nog andere chatlogs zien van ontevreden medewerkers die zich uiten of andere dingen die we (of ik) in het verleden onvoorzichtig hebben gezegd, zullen ze ook ontdekken dat we onszelf altijd aan een hoge ethische norm hebben gehouden en, het belangrijkste, dat we altijd verder zijn gegaan om onze gebruikers te beschermen. Daar zullen we nooit concessies aan doen.”

De opinie van de SEC over de huidige status van de cryptomarkt

In de nieuwste ontwikkeling beweerde de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, dat “een groot deel van de cryptocurrency voldoet aan de investeringscontracttest”, ook bekend als de Howey-test. En, voegde hij eraan toe, vanwege dit feit moesten uitgevers van crypto-effecten zich registreren of aan de vrijstellingen voldoen tijdens de Piper Sandler Global Exchange and FinTech Conference. Hij sprak ook over de huidige cryptomarkt en zei dat het “oplichters, fraudeurs, oplichters en Ponzi-schema’s” waren en dat het publiek achterbleef in de rij bij het faillissementsgerecht.

Gensler gaf ook zijn mening over crypto-leiders die beweren dat er onduidelijkheid bestaat over de wettigheid van zakelijke activiteiten. Hij zei hierover het volgende:

“Ze hebben mogelijk een berekende economische beslissing genomen om het risico van handhaving te nemen als de kosten van zakendoen.”

De voorzitter van de SEC verklaarde tot slot dat “het niet leuk vinden van het antwoord niet hetzelfde is als gebrek aan duidelijkheid”, waarbij hij waarschijnlijk refereerde naar de woorden van prominente figuren in de cryptomarkt als Coinbase CEO Brian Armstrong en Ripple CEO Brad Garlinghouse.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!