Coinbase CEO reageert op rechtszaak tegen SEC

Brian Armstrong, de Chief Executive Officer van Coinbase Global Inc, heeft gereageerd op de rechtszaak die gisteren door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd aangespannen. De aanklacht beschuldigt de grootste crypto-beurs van de Verenigde Staten ervan te opereren als een niet-geregistreerde effectenbeurs, broker en clearinginstelling, en stelt dat het bedrijf hiermee de effectenwetten heeft overtreden.

Coinbase CEO: Trots om de crypto-Industrie te vertegenwoordigen

Brian Armstrong dook op Twitter om kritiek te uiten op de SEC omdat het naar juridische stappen grijpt in plaats van zijn crypto-beurs en vergelijkbare entiteiten te begeleiden naar naleving. Armstrong vertelde zijn volgers dat zijn bedrijf trots is om de industrie te vertegenwoordigen in de rechtszaal om duidelijkheid te verkrijgen over regels voor de cryptowereld. De Coinbase-topman herinnerde iedereen er ook aan dat de effecten toezichthouder het bedrijf had beoordeeld voordat het in 2021 naar de beurs kon gaan.

In reactie op de oproep van SEC-voorzitter Gary Gensler aan cryptobedrijven om “zich te registreren”, verduidelijkte Brian Armstrong dat er momenteel geen manier is voor bedrijven zoals het zijne om zich te registreren bij de toezichthouder onder het huidige regelgevingskader. Hij benadrukte ook de tegenstrijdige verklaringen van de SEC en de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) over het verschil tussen een effect en een grondstof.

Armstrong haalde recente gebeurtenissen aan om de noodzaak van nieuwe wetgeving van het Amerikaanse Congres te onderstrepen om crypto te ondersteunen door duidelijke regels op te stellen. Hij zei het volgende:

“In plaats van een duidelijk regelboek te publiceren, heeft de SEC gekozen voor een regulerings-door-handhaving aanpak die schadelijk is voor Amerika. Dus als we de rechter moeten inschakelen om duidelijkheid te krijgen, dan zij het zo.”

In een reactie op de zaak verklaarde Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, dat de alleen-op-handhaving aanpak van de SEC in afwezigheid van duidelijke regels voor de digitale activa-industrie schadelijk was voor de economische concurrentiepositie van Amerika. Grewal voegde eraan toe dat de rechtszaak geen invloed zou hebben op de werking van de beurs en dat deze gewoon zou blijven functioneren.

Binance CEO is ook strijdbaar

Eén dag voordat Coinbase getroffen werd met een rechtszaak, werd Binance ook aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder. De beurs, en zijn CEO, zijn echter, net als Coinbase, niet van plan om het hier bij te laten zitten. Zo gaf de CEO, Changpeng Zhao, het volgende aan:

“…we staan zij aan zij met deelnemers op de digitale activa-markt in de VS in verzet tegen de nieuwste buitensporigheid van de SEC, en we zijn bereid om het tot het uiterste van de wet te bestrijden.”

Ripple CEO Brad Garlinghouse sprak ook zijn steun uit voor Coinbase en hekelde SEC-voorzitter Gary Gensler om zijn “lachwekkende pro-innovatie standpunt” ten opzichte van crypto. Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, voegde eraan toe dat de SEC, ongeacht wat voorstelt, niet de regelgevende bevoegdheid had om tokens als effecten te bestempelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!