Cramer tart crypto-community met wederom ‘domme’ uitspraken

Tijdens een discussie over de recente rechtszaak die de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen tegen het cryptocurrency handelsplatform Coinbase, sprak Jim Cramer de namen van twee bekende digitale activa – Cardano (ADA) en Solana (SOL) – verkeerd uit, wat hem spot opleverde van de oprichter van Cardano en zijn volgers.

De Amerikaanse auteur, journalist en excentrieke presentator van het CNBC-programma ‘Mad Money’ noemde de bovengenoemde cryptocurrencies “Cardanzo” en “Solano”, ondanks dat hij in een video zei dat “we ze allemaal min of meer kennen”. Deze video werd geretweet door Charles Hoskinson, die eraan toevoegde: “Het is Car Dano Jim”, op 6 juni.

Cramer heeft al behoorlijk wat kritiek gekregen van de crypto-community vanwege zijn vocale kritiek op de crypto-industrie (zoals in deze video) en zijn vaak onjuiste voorspellingen over bepaalde digitale activa, waaronder het suggereren om Bitcoin (BTC) te verkopen vlak voordat het begon te stijgen.

Ondertussen is de hashtag “#Cardanzo” al trending op Twitter, omdat de crypto-community het als nieuwe slogan heeft omarmd. Er worden grappen gepost zoals “Cardano is dood. Lang leve Cardanzo” en “Bullish op Cardanzo”.

Onlangs retweette Hoskinson ook een screenshot die werd geplaatst door unusual_whales, waaruit blijkt dat iemand 19% out-of-the-money (OTM) Coinbase (NASDAQ: COIN) opties had gekocht die over vier dagen zouden aflopen voor $107.000, één dag voor de SEC-rechtszaak. Deze posities stegen “bijna 2.572%” en maakten van $100.000 miljoenen.

Bovendien, zoals de Twitter-gebruiker opmerkte, “Weet altijd iemand het.” In een reactie op deze bevinding zei de oprichter van het blockchain-bedrijf dat “we ons allemaal moeten beschermen”, en voegde eraan toe in de opmerkingen dat “we een wet moeten aannemen” om dit te bereiken.

Elders drong Hoskinson er bij de deelnemers in de crypto-sector op aan om “de gefragmenteerde aard opzij te zetten en zich te verenigen voor een gemeenschappelijke set regels en richtlijnen die kunnen voorkomen dat de Verenigde Staten afglijden naar een dystopie die [het boek van George Orwell] ‘1984’ doet lijken op een vakantie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!