We zitten in een recessie en Bitcoin zal stijgen als de Fed geld blijft bijdrukken, aldus analist

De pseudonieme gastheer van InvestAnswers heeft aangegeven dat Bitcoin (BTC) en de cryptomarkten een boost zouden kunnen krijgen door de hervatting van de monetaire expansie.

In een nieuwe video-update gaf de host aan dat de wereldwijde liquiditeit, of de hoeveelheid geld die in het systeem circuleert, van oudsher een van de beste indicatoren is voor de bewegingen van de cryptomarkten.

De analist zei dat met een lichte daling van de liquiditeit in het afgelopen jaar, de trend waarschijnlijk zal omkeren en Bitcoin in het proces zal stimuleren. Hij gaf het onderstaande aan:

“De wereldwijde liquiditeit is gedaald omdat de VS knoeien met hun geldvoorraad. Het is tot nu toe met 4% of 6% gedaald tot nu toe, en dat heeft een grote impact gehad op deze gouden lijn die door de Bitcoin-lijn snijdt. Normaal gesproken, wanneer de liquiditeit omhoog gaat, gaat Bitcoin omhoog, met een kleine vertraging. Soms is het precies tegelijkertijd, zo gekke, gekke tijden hier.

Je kunt hier zien dat de liquiditeit is afgenomen, maar met al die dingen die gaande zijn met schuldenplafonds die worden verhoogd en andere economieën over de hele wereld, zoals Duitsland, beseffen dat ze in een recessie zitten, zal het bijdrukken van geld weer beginnen. [Ik ben] daar vrij zeker van. En dat zal ook de prijzen opdrijven.”

BitMEX-oprichter en cryptoveteraan Arthur Hayes zei onlangs dat de Federal Reserve waarschijnlijk geld zal moeten drukken om rente te betalen over reservesaldi, waardoor de liquiditeit in het systeem toeneemt. Hayes voorspelde dat vermogende activahouders die rentebetalingen van de Fed hebben ontvangen, waarschijnlijk met de opbrengst risicovolle activa zullen kopen. Hij gaf het volgende aan:

“Al deze betaalde rente is in feite een stimuleringsprogramma voor vermogende vermogensbezitters. Wat doen vermogende vermogensbezitters als ze meer geld hebben dan ze nodig hebben? Ze kopen risicovolle activa. Goud, Bitcoin, AI-technologieaandelen, enz. zullen allemaal profiteren van deze ‘rijkdom’ die door de overheid wordt gedrukt en als rente wordt uitgedeeld.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!