Bitcoin stapt ook in de NFT-wereld met BRC-721E

In een baanbrekende stap voor de wereld van non-fungibele tokens (NFT’s), hebben Bitcoin Ordinals en het BRC-721E-protocol hun grote entree gemaakt. Deze innovatie is aangekondigd als een cruciale stap in het overbruggen van de kloof tussen de ecosystemen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), gezien de twee grootste blockchains tot nu toe onafhankelijk actief zijn geweest in de NFT-markt.

Het BRC-721E-protocol is ontwikkeld in samenwerking tussen de Bitcoin Miladys NFT-collectie en de Ordinals-markt en heeft tot doel cross-chain NFT-interacties te verbeteren. Bovendien opent dit nieuwe kansen in de wereld van Web 3.0.

Een brug tussen Bitcoin en Ethereum

Historisch gezien functioneerden de ERC-721-tokens van Ethereum – vaak gebruikt voor NFT’s – en de blockchain van Bitcoin als afzonderlijke entiteiten, waardoor de mogelijkheden voor cross-chain-interacties en groei werden beperkt. De nieuwe BRC-721E-standaard fungeert als een cruciale brug tussen de twee netwerken, waardoor gebruikers hun op Ethereum gebaseerde NFT’s kunnen vertalen naar de blockchain van Bitcoin in een formaat dat bekend staat als “Ordinals”.

Deze conversie omvat een proces dat ‘verbranden’ wordt genoemd, waarbij ERC-721 NFT’s permanent uit de circulatie in het Ethereum-netwerk worden verwijderd. Zodra het verbranden is voltooid, kunnen gebruikers de BRC-721E-gegevens op de Bitcoin-blockchain schrijven om de geconverteerde NFT te claimen.

De komst van Bitcoin Ordinals

Een opmerkelijke innovatie, Bitcoin Ordinals gebruiken de scripttaal van Bitcoin om gegevens en instructies rechtstreeks in de blockchain in te bedden. Het biedt de middelen om informatie aan Bitcoin-transacties te koppelen die verder gaat dan conventionele financiële gegevens.

De introductie van Bitcoin Ordinals heeft tevens flinke support gevonden binnen de cryptogemeenschap, waardoor de populariteit van het netwerk flink is toegenomen. Een recent rapport onthulde dat het totale aantal Ordinale inscripties op de blockchain verbazingwekkend de grens van 10 miljoen heeft overschreden.

Een grotere, toegankelijkere toekomst voor de totale industrie

Naarmate we verder komen in de Web 3.0-wereld, is de komst van de BRC-721E-standaard en Bitcoin Ordinals een essentiële stap in de richting van een meer verenigd en synergetisch ecosysteem voor digitale activa. Het stelt Ethereum en Bitcoin in staat hun horizon te verbreden en opent de deur voor een breder spectrum van reguliere innovators.

Deze technologische fusie bevordert ook verbeterde beveiliging, interoperabiliteit tussen ketens en een groter marktbereik. Het brengt het potentieel naar voren voor nieuwe lagen van samenwerking en groei in het snel evoluerende NFT-landschap.

Naarmate de blockchain-technologie vordert en NFT’s aan kracht winnen, markeren het BRC-721E-protocol en Bitcoin Ordinals een belangrijke stap voorwaarts in de rijping en eenwording van het crypto-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!