Bitcoin Ordinals trekt Ethereum-ontwikkelaars naar de nummer één crypto

De hype rond Bitcoin Ordinals blijft groeien, met meer dan 9 miljoen inschrijvingen nauwelijks zes maanden na de lancering, wat de aandacht trekt van topinvesteerders.

De Bitcoin Conference 2023, die vorige week in Miami werd gehouden, zorgde voor gedenkwaardige ervaringen en introduceerde investeerders aan nieuwe producten rond het Bitcoin-netwerk. Opmerkelijke aanwezigen waren Ethereum-ontwikkelaars die de afgelopen weken gefascineerd zijn door Ordinals.

Ontwikkelaars, aangetrokken door de golf van experimenten en innovatie, namen deel aan een pitchwedstrijd in de infrastructuurcategorie met OrdinalSafe, een portemonnee gecreëerd voor Ordinals en behaalde de tweede plaats. Asad Yusuf Atik, de CEO van OrdinalSafe, prees het opmerkelijke evenement als een stimulans voor jonge ontwikkelaars. Hij voegde hier aan toe:

“Het is de eerste keer dat je op dat podium staat en je probeert het visioen van je product aan andere mensen te verkopen, dus je wilt het goed doen. Ik was nerveus, maar toen ik het podium opging voor de prijs, voelde het geweldig.”

De 22-jarige ontwikkelaar brak voor het eerst door in 2020 nadat zijn team een Proof of Innocence-protocol had ontwikkeld. Het product was gebouwd voor Tornado Cash en hielp gebruikers bewijzen dat ze geen gesanctioneerd adres hadden gebruikt om transacties uit te voeren.

Atik legde uit dat hij in februari via Twitter over Ordinals had gehoord en werd aangetrokken door de hype eromheen, samen met andere Ethereum-ontwikkelaars. Hij zei het volgende:

“Ondanks dat we een Ethereum-achtergrond hebben, voelde het als thuis. Als je op Bitcoin ontwikkelt, maak je deel uit van de gemeenschap, toch?”

BTC-gemeenschap beweegt mee met Ordinals

Bitcoin Ordinals hebben positieve effecten gehad op het netwerk, maar hebben ook controverse veroorzaakt in de gemeenschap. Terwijl ze bulls aanwakkerden in afwachting van een tijdelijke stijging van BTC boven de $28.000, leidde Ordinals ook tot congestie van het netwerk, waardoor transactiekosten stegen.

Ordinals bereikten 3 miljoen inschrijvingen, waardoor het dagelijkse transactievolume van Bitcoin naar een recordhoogte steeg en de mempool verstopt raakte. Transactiekosten werden zo hoog dat gebruikers er een “premie” voor moesten betalen. De situatie werd complexer toen ’s werelds toonaangevende digitale activabeurs Binance twee keer de opnames van BTC stopzette vanwege de toename van transacties.

Op dit moment hebben de meeste trouwe BTC-aanhangers Ordinals gesteund, ondanks afwijkende geluiden die beweren dat het een beveiligingsrisico vormt voor het netwerk. Michael Saylor van MicroStrategy heeft zijn steun uitgesproken voor Ordinals en merkte op dat het een sleutelrol kan spelen bij de massale adoptie van het activum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!