Shibarium zal in Q3 2023 gelanceerd worden

De populaire meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) heeft flinke stappen gezet voor de lancering van het L1-mainnet van Shibarium. De nieuwe blockchain in ontwikkeling is bedoeld om een paar problemen op te lossen voor de memecoin met hondenthema.

Shibarium lost deze problemen op

Ten eerste zou de Layer-1 schaaloplossing voor SHIB de transactiekosten en verwerkingstijd aanzienlijk verminderen. Terwijl de schaaloplossing zich in de testfase bevindt, suggereert de gemiddelde bloktijd van vijf seconden dat transacties redelijk sneller zouden verlopen.

Ten tweede zou Shibarium meer functionaliteit kunnen bieden voor de memecoin, aangezien deze momenteel is gebaseerd op een ERC-20-protocol. De metaverse van Shiba Inu, de blockchain-versie van het Shiba Eternity-spel, community DApps gebouwd bovenop Shibarium, en het langverwachte Shiba Inu automatisch verbrandingsmechanisme zouden moeten draaien op Shibarium’s L1.

Gelukkig deelde Lucie SHIB, een lid van het marketingteam van SHIB Token, de geschatte datum voor de lancering van Shibarium’s mainnet in het derde kwartaal van 2023. De beroemde crypto-influencer waarschuwde echter het SHIB-leger voor vertragingen als de testfase wees op belangrijke bugs.

Shiba Inu waarschuwt voor phishing-websites

In ander gerelateerd nieuws heeft de Shiba Inu-gemeenschap nu een speciaal Twitter-account voor phishing scams met betrekking tot Shibarium gelanceerd. Terwijl de ontwikkelaars hard aan het werk zijn, bootsen cybercriminelen voortdurend de nieuwe Shibarium Tech-website na om Ethereum crypto-wallets leeg te maken.

Gelukkig houdt de community van SHIB altijd een oogje in het zeil voor cybercriminaliteit. Susbarium identificeert niet alleen valse websites, maar ook pump-and-dump-schema’s die de naam en het merk van Shiba Inu exploiteren voor hun eigen projecten, waarbij ze cryptoinvesteerders misleiden door te laten geloven dat het een Shiba Ecosystem-token is.

Om het probleem aan te pakken, hebben de personen achter Susbarium een munt ontmaskerd die zich voordeed als $TREAT, de vierde en nog niet uitgebrachte munt van SHIB. Andere recente ontdekkingen omvatten valse airdrops op YouTube, identiteitsdiefstal en rugpull-shills.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!