XRP stijgt meer dan 5%, maar hoe komt dit?

XRP heeft vandaag een positie weten te veroveren tussen de grootste winnaars, met een stijging van meer dan 5% als gevolg van de recente uitspraken van rechter Torres in de zaak Ripple vs. SEC.

Op een moment waarop de meeste topactiva, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB), verliezen lijden, heeft XRP een rally ingezet die heeft geleid tot een stijging van meer dan 5% in de afgelopen 24 uur. De stijging van het activum is het gevolg van de recente uitspraken van rechter Torres in de zaak Ripple vs. SEC.

XRP probeert nu te herstellen

De grootste intraday-winst van XRP sinds vorige maand vond gisteren plaats, toen er berichten naar buiten kwamen dat rechter Analisa Torres verschillende beslissingen had genomen over moties die waren ingediend door Ripple en de Amerikaanse SEC. XRP sloot de dag af met een stijging van 3,56%.

XRP streeft ernaar om voort te bouwen op deze gunstige afsluiting en is een rally gestart naar een hoogtepunt van $0,4616, voor het eerst in meer dan een week. Hoewel XRP op dit punt te maken kreeg met sterke weerstand, heeft het de winsten van gisteren weten vast te houden en een positie weten te verzekeren tussen de grootste winnaars van de afgelopen dag.

Met een stijging van 5,19% in de afgelopen 24 uur is XRP nu de op twee na grootste winnaar onder de top 100 activa, volgens gegevens van CoinMarketCap. Het activum wordt op dit moment verhandeld voor $0,4442 en heeft in de afgelopen week een stijging van 4% doorgemaakt.

Ook het handelsvolume van XRP in de afgelopen 24 uur is indrukwekkend gestegen. Met een volume van $1,4 miljard staat XRP op de derde plaats wat betreft handelsvolume van niet-stabiele activa, alleen achter BTC en ETH. Deze statistiek suggereert een toename in de interesse van investeerders.

Reden achter deze stijging

Zoals gemeld, heeft rechter Torres onlangs een belangrijke beslissing genomen over de moties die door Ripple en de SEC zijn ingediend. De beslissing betrof het verzoek van de SEC om de beruchte Hinman-documenten geheim te houden. Rechter Torres oordeelde dat de documenten openbaar moeten worden gemaakt.

Na deze uitspraak onthulde Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, vandaag dat de advocaten het juridische proces in gang zetten om de documenten openbaar te maken. De uitspraak heeft het optimisme onder investeerders weer aangewakkerd, aangezien Ripple blijft benadrukken hoe belangrijk de documenten zijn.

Nu de zaak dichter bij een einde komt, zijn investeerders op zoek om XRP te bemachtigen vóór een mogelijke stijging, wat de vraag vergroot. Zo werd de vorige zelfstandige stijging van XRP ook aangedreven door speculaties dat de zaak tot een einde komt.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!