Cardano (ADA) wordt steeds populairder onder ontwikkelaars

De nieuwste netwerkstatistieken van Cardano (ADA) zijn zojuist vrijgegeven door Input Output Global (IOG), de organisatie achter Cardano’s onderzoek en ontwikkeling, en schetsen een positief beeld over de vooruitgang van het totale ecosysteem.

Het bedrijf deelde onlangs haar wekelijkse ontwikkelingsrapport voor de week die eindigde op vrijdag 21 april 2023. Hieronder geven we je in het kort een overzicht van de belangrijkste updates:

  • Kerntechnologie: Het netwerkteam heeft io-sim en vijf andere pakketten uitgebracht voor Hackage, terwijl het consensusteam werkte aan een verbeterd DB-vergrendelingsmechanisme voor UTXO-HD. Aan het Ouroboros Genesis-front identificeerde het team een ​​performance-sink in de berekening van de fragmentgrootte in BlockFetch en begon het een performance-fix te onderzoeken.
  • Portemonnees en services: Het Lace-team verbetert de code en gebruikersinterface van de applicatie, lost het probleem met de CIP-30-foutafhandeling op en voegt een functie toe om eenvoudig meerdere DApps te beheren. Het Adrestia-team heeft een update voor de Cardano-wallet uitgebracht, die nieuwe eindpunten voor gedeelde portemonnees, bugfixes en prestatieverbeteringen bevat.
  • Smart contracts: Het team van Plutus-tools concentreerde zich op het testen voor Marconi-indexers, het beschikbaar maken van de MintBurn-indexer voor query’s op de HTTP-server en het toevoegen van betere ondersteuning voor inloggen in de zelfstandige emulator. Het Marlowe-team voegde integratietests toe voor ApplyInputs, state pretty-print-keuzes en bindingen in het Marlowe Explorer-prototype, evenals op eigenschappen gebaseerde tests.
  • Basho (Scaling): Het Hydra-team werkte aan rooktestverbeteringen, het repareren van tooling voor ontwikkelaars en het verbeteren van de API voor gebruiksscenario’s voor stemmen. Het Mithril-team heeft een nieuwe 2315.0-distributie uitgebracht die de eerste migratie van de aggregator-winkels implementeert en vooruitgang heeft geboekt met de nieuwe certificatieservice van de aggregator.
  • Voltaire: Om gemeenschapsdiscussies over bestuur te vergemakkelijken, nodigt Cardano gemeenschapsleiders en groepen uit om hun workshops over CIP-1694 te houden. Financiële steun is beschikbaar voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het organiseren van een workshop.
  • Katalysator: Het Ariob-incubatorprogramma, dat eerder dit jaar in samenwerking met Ifaceddis werd gelanceerd, voltooide zijn eerste cohort. Ariob hielp acht startende ondernemingen bij het verfijnen van hun bedrijven en bij het voorbereiden van presentaties om te pitchen voor verdere financiering of samenwerkingsmogelijkheden.

Het rapport onthulde tevens een opvallende infographic die de opmerkelijke groei en prestaties van het ecosysteem vastlegde. Het platform heeft de lancering van 124 projecten gezien, de creatie van meer dan 8,15 miljoen native tokens en 7.783 Plutus-scripts in actie. Bovendien bouwen 1.227 projecten actief op Cardano, terwijl het netwerk maar liefst 65 miljoen transacties heeft verwerkt.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

TVL groeit ook goed door

Daarnaast plaatsten wij eerder deze week een artikel over het feit dat Cardano’s totale vergrendelde waarde (TVL), of de hoeveelheid activa die binnen zijn protocollen zit, met 172% is gestegen op kwartaalbasis.

Volgens het onderzoeksbureau Messari waren de recente lancering van Cardano-stablecoins de belangrijkste drijfveren achter de groei. Het gaf het volgende aan in haar recente rapport:

“De totale waarde vergrendeld (TVL) uitgedrukt in USD op Cardano groeide met 172% QoQ van $50,8 miljoen naar $138,3 miljoen. De recente acceptatie van nieuwe stablecoins was een katalysator voor deze groei, aangezien ze een hoeksteen van DeFi zijn, maar ontbraken in het ecosysteem.”

Messari gaf aan dat Minswap, een geautomatiseerde marktmaker (AMM) op Cardano, de leidende gedecentraliseerde beurs (DEX) van de keten blijft op basis van TVL, maar in het eerste kwartaal in dominantie afnam door de opkomst van verschillende DeFi-protocollen (gedecentraliseerde financiering). inclusief door ADA ondersteunde stablecoin Djed.

Het bedrijf gaf verder aan dat Cardano in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijke vooruitgang zag in technologische ontwikkelingen, zoals vooruitgang in schaalbaarheid en VM-compatibiliteit (virtuele machine).

Ontwikkeling gaat maar door

Vorige week kondigden Cardano-ontwikkelaars Input Output Global de lancering aan van Lace, een nieuwe Cardano-native crypto-portemonnee die integratie van hardware-portemonnees en toegang tot NFT-marktplaatsen, DApps en DeFi-services ondersteunt. Gebruikers kunnen ADA ook rechtstreeks vanaf het platform inzetten.

De ontwikkelaars gaven ook aan dat ze al werken aan nieuwe functies die aan toekomstige releases zullen worden toegevoegd, omdat ze beloven Lace een hele reeks regelmatige updates en verbeteringen te geven. Ze zeiden het volgende:

“Het Lace-team is al druk bezig met het ontwikkelen van een DApp Store, een desktop-app en digitale identiteitsoplossingen. Ondertussen zitten fiat on/off ramps, in-wallet swaps, een rijkere staking-ervaring met multi-delegatie en een portfolioweergave allemaal in de pijplijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!