Het Cardano-ecosysteem groeit enorm, 172% op kwartaalbasis

Volgens nieuwe gegevens van het crypto-analysebedrijf Messari is het ecosysteem van Cardano (ADA) de afgelopen tijd flink gestegen. Het gaf aan dat Cardano’s totale vergrendelde waarde (TVL), of de hoeveelheid activa die binnen zijn protocollen zit, met 172% is gestegen op kwartaalbasis.

Volgens Messari waren de recente lancering van Cardano-stablecoins de belangrijkste drijfveren achter de groei. Het gaf het volgende aan in haar recente rapport:

“De totale waarde vergrendeld (TVL) uitgedrukt in USD op Cardano groeide met 172% QoQ van $50,8 miljoen naar $138,3 miljoen. De recente acceptatie van nieuwe stablecoins was een katalysator voor deze groei, aangezien ze een hoeksteen van DeFi zijn, maar ontbraken in het ecosysteem.”

Messari gaf aan dat Minswap, een geautomatiseerde marktmaker (AMM) op Cardano, de leidende gedecentraliseerde beurs (DEX) van de keten blijft op basis van TVL, maar in het eerste kwartaal in dominantie afnam door de opkomst van verschillende DeFi-protocollen (gedecentraliseerde financiering). inclusief door ADA ondersteunde stablecoin Djed. Het vervolgde met:

“De verschuiving in dominantie van gevestigde DEX’s naar opkomende DeFi-applicaties is te wijten aan:

Djed, een overcollateralized ADA-backed stablecoin minting protocol, eindigde Q1 met een TVL van $13,1 miljoen en een dominantie van 9,5%.

Liquid, een leen- en uitleenprotocol, eindigde het eerste kwartaal met een TVL van $8,4 miljoen en een dominantie van 6%.

Indigo, een uitgever van synthetische activa en stablecoins, sloot Q1 af met een TVL van $24,1 miljoen en een dominantie van 17,4%.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Bron: Messari

Het bedrijf gaf verder aan dat Cardano in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijke vooruitgang zag in technologische ontwikkelingen, zoals vooruitgang in schaalbaarheid en VM-compatibiliteit (virtuele machine).

Ontwikkeling gaat maar door

Vorige week kondigden Cardano-ontwikkelaars Input Output Global de lancering aan van Lace, een nieuwe Cardano-native crypto-portemonnee die integratie van hardware-portemonnees en toegang tot NFT-marktplaatsen, DApps en DeFi-services ondersteunt. Gebruikers kunnen ADA ook rechtstreeks vanaf het platform inzetten.

De ontwikkelaars gaven ook aan dat ze al werken aan nieuwe functies die aan toekomstige releases zullen worden toegevoegd, omdat ze beloven Lace een hele reeks regelmatige updates en verbeteringen te geven. Ze zeiden het volgende:

“Het Lace-team is al druk bezig met het ontwikkelen van een DApp Store, een desktop-app en digitale identiteitsoplossingen. Ondertussen zitten fiat on/off ramps, in-wallet swaps, een rijkere staking-ervaring met multi-delegatie en een portfolioweergave allemaal in de pijplijn.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!