Coinbase overweegt verhuizing naar Verenigd Koninkrijk

Temidden van wervelende onzekerheid over de regelgeving omtrent cryptocurrencies in de Verenigde Staten, benadrukt de Amerikaanse top cryptocurrency-beurs Coinbase zijn inspanningen om door te dringen in het Verenigd Koninkrijk.

Vorige maand stuurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een Wells Notice naar Coinbase, waarin stond dat ze een “voorlopige beslissing” hadden genomen om aan te bevelen een handhavingsactie in te dienen tegen de beurs wegens vermeende schending van effectenwetten.

Als gevolg van de onduidelijkheid die de beurs krijgt in de Verenigde Staten, zou de beurs mogelijk een verhuizing overwegen naar het Verenigd Koninkrijk. Zo had de CEO van de beurs, Brian Armstrong, tijdens een bezoek aan de UK FinTech Week 2023, een ontmoeting met parlementslid Andrew Griffith, de Britse economische secretaris van de Schatkist. Armstong zei het volgende over hun bijeenkomst:

“Een paar punten die we deelden:

  1. Sommige Britse banken blokkeren fiatbetalingen aan cryptobedrijven, wat niet ok is. Goede fraudecontroles zijn zinvol, een algemeen verbod niet (en is waarschijnlijk niet wettig). Heeft verdere opleiding en samenwerking nodig.
  2. Het regime voor financiële promotie gaat te ver als er een afkoelingsperiode van 24 uur is voor cryptotransacties (schaadt real-world use cases, vorming van kapitaalmarkten en consumenten).”

Coinbase merkte in een nieuwe blog tevens op dat het Verenigd Koninkrijk één van de snelst groeiende gebruikersmarkten is geweest. Het lijkt dus geen geheim dat de beurs het VK als een interessant alternatief ziet, mits de VS het bedrijf geen duidelijkheid kan bieden.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!